2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Győzelmekkel tértek haza az udvarhelyi terepkerékpárosok

Szombaton két versenyen is rajthoz álltak a VSK Székelyudvarhely sportolói. A terepkerékpárosok a Road Grand Tour sorozatban Brassó Pojánán versenyeztek, míg a terepfutók a Radnai-havasokban szaladtak egy emberpróbáló viadalon. A kerékpárosok négy elsőséggel, míg a terepfutók három dobogós helyezéssel tértek haza.

Szaniszló Roland a rövidtávú futamot nyerte meg Brassó Pojánán Fotó: rgt.ro

A VSK Székelyudvarhely te­rep­kerékpárosai és terepfutói szombaton álltak rajthoz, a bicajosok Brassó Pojánán, míg a szaladók a Radnai-ha­vasokban versenyeztek. A klub sportolói összesen hét dobogós helyezéssel tértek haza a szombati viadalokról.
A terepkerékpárosok a Road Grand Tour sorozat keretében Brassó Pojánán álltak rajthoz. A Teleferic Challenge nevet viselő versenyen a szervezők egy húsz kilométeres pályát jelöltek ki, amelyet a résztvevők a távtól függően egyszer, kétszer vagy háromszor kellett teljesítsék. A férfiaknál a rövidtávú – 20 kilométeres – versenyt Szaniszló Roland nyerte, aki a 19–29 évesek amatőr kategóriájában is első lett. A középtávú – 40 kilométeres – futamon is székelyudvarhelyi siker született, összetettben és a 40–49 évesek korcsoportjában Ilyés Ferenc győzött, míg az 55–59 évesek között Elekes László nyert, aki egyébként összetettben a hatodik lett. A hosszútávú – 60 kilométyeres – futamon Fodor Emese bizonyult a legjobbnak, így minden távon nyerni tudtak a székelyudvarhelyi sportolók. Az érmeken és érdemokleveleken kívül az első helyezettek pénzjutalomban is részesültek.
A terepfutók számára Borsa és környéke adott otthont szombaton a Rodnei Sky Race nevet viselő versenyznek. A Radnai-havasokban a szervezők négy pályát készítettek elő, a legnehezebb, a 25 kilométeres távon tengerszinttől számítva 850 méterről indultak Borsáról a sportolók és négy, 2000 méternél magasabb hegycsúcsot – Puzdrele, Anieșul Mare, Laptelui és Galațului – megmászva értek vissza a kiindulási pontra. A 16 kilométeres távon „csak” az 1500 méteren fekvő Cimpoioasa-vízesésig szaladtak fel a futók, a 7 kilométeres, családoknak szánt pálya könnyű volt, míg a Rodnei Vertical pálya mindössze öt kilométeres volt, de 750 méteres szintkülönbséget kellett legyőzzenek a sportolók.
A VSK Székelyudvarhely sportolói közül Dénes Boglárka, Bokor Kata, Szabó Kinga, Hollósy Zita és Imre Judit a 16 kilométeres távon szaladt, míg Szabó Zoltán, Nagy Csaba és Sinka Zsolt a leghosszabb, 25 kilométeres pályán versenyzett. Noha mindannyian befejezték a versenyt, csak három székelyudvarhelyi sportolónak sikerült érmet szereznie: korcsoportjában Dénes Boglárka a második, míg Bokor Kata és Szabó Kinga a harmadik helyen zárt.
A székelyudvarhelyi terepfutók már bizonyítottak terepfutásban, július 13-án a tizenegyedik alkalommal megtartott Marathon 7500 nevet viselő terepfutó csapatversenyen a Takács Szabolcs és Bartha Bálint alkotta VSK Szé­kelyudvarhely csapata a második helyen zárt. Az ország legnehezebb terepfutó versenyének hossza 90 kilométer volt, a sportolók pedig összesen 7500 méter szintkülönbséget kellett leküzdjenek. A nehézségről azt is kell tudni, hogy három alkalommal mászták meg a sportolók az Omu-csúcsot, de a Piatra Arsă és a Babele is szerepelt az útvonalban, ráadásul a második Omu-mászást az 1000 méteren fekvő Gura Birhamtól kezdték meg a terepfutók. A székelyudvarhelyi csapat sokáig az első helyen szaladt, a harmadik Omu-mászást tízperces előnnyel zárták a Cojan Gabriel és Ivanov Octavian Andrei páros előtt, ám az utolsó előtti ereszkedés és az utolsó – a Șaua Strungă – mászás során hátrányba kerültek a Ciucaș X3 csapattal szemben, így 18 óra, 28 perc alatt teljesítve a kilencven kilométeres távot a második helyen végeztek.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb