Győzelmek a nyitányon

Megkezdődött a motocross országos bajnokság

256

Érmihályfalva adott otthont a hazai motocross országos bajnokság 2019-es idény első versenyének. A Hargita megyei sportolók négy dobogós helyezéssel zárták a szezonnyitó versenyt.

Erőss Kund (balról) kategóriagyőzelemmel kezdte a bajnoki idényt

Megkezdődött a hazai mo­tocrossbajnokság 2019-es kiírása, az első versenynek Érmihályfalva adott otthont. Hargita megyéből hat sportoló vett részt a viadalon, közülük négyen zártak dobogón, de ketten az első helyet szerezték meg.
Idéntől némileg változtatott a szabályokon a hazai szakszövetség, hiszen a profi sportolókat kategóriától függetlenül egyszerre indította, ez pedig azt is jelentette, hogy volt futam, amelyben egyszerre huszonketten indultak. Gyakorlatilag az MX1, az MX2, a 300 2T és a lányok egyszerre rajtolhattak el, így küzdelmes volt minden futam.
A csíkszeredai sportolók közül a legnagyobb meglepetést Erőss Koppány okozta. A fiatal sportoló tavaly még a 85 cm3-es kategóriában versenyzett, idén viszont az MX2-ben (125 cm3) indult, és besorolták a profik közé. Noha Koppányt a középmezőnybe várták, a profik között az első futamon a negyedik, a második futamon pedig a harmadik lett, összetettben pedig a negyedik helyen zárt, míg az MX2 Junior kategóriát mindkétszer, így összetettben is megnyerte.
A székelyudvarhelyi Balázs István az MX2 kategóriában mindkét futamon a második helyen zárt, míg a junior II-es kategóriában az 50 cm3-es motorosok versenyében Becze Csillag Vincze egy ötödik és egy hatodik hely után összetettben a hatodik lett. Erőss Kund a 85 cm3-es kategóriában állt rajthoz, az első futamon a nyolcadik helyen zárt, a második futamot nem fejezte be.
Az amatőrök MX2 kategóriájában két csíkszeredai is rajthoz állt. Mindkét futamot, így az összetett versenyt is Kinda Géza nyerte, Okos Zsolt az első futamon a harmadik, a második versenyen a második helyen zárt, így összetettben a második lett.
A bajnokság második fordulóját június 29-én és 30-án tartják, a szakszövetség versenynaptárában Moreni szerepel helyszínként, ám lapunk információi szerint a futamokat a Gyergyószárhegy melletti Güdücön tartják meg. A pontos helyszínről egyébként a Román Motorsport Szövetség a hónap folyamán dönt.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek