Győzelemre hajt a VSK

19

Minimális, ötpontos vereséget szenvedett csütörtök este Kons­tancán a VSK Csíkszereda férfi kosárlabdacsapata a hazai bajnokság rájátszásának 13–16. helyért vívott párharcában. Lászlófy Botond tanítványai ma visszavághatnak a tengerpartiaknak, a párharc második meccsét 17 órától az Erőss Zsolt Arénában rendezik.

Pierce a tengerparti meccsen is a legtöbb pontot szerezte a VSK-nak Fotó: Facebook.com/Abcathletic

Közel állt a bravúrhoz csütörtökön este a VSK Csíkszereda férfi kosárlabdacsapata, amely mindössze öt ponttal maradt alul a bajnoki rájátszás 13–16. helyéért vívott párharc első meccsén a Konstancai ABC Athletic-kel szemben idegen környezetben. A tengerpartiak az alapszakaszban a négycsapatos B csoportban szerepeltek és hat győzelemmel a harmadik helyen zártak, majd a középszakaszban a hatcsapatos sárga csoportban egy sikert aratva utolsók lettek. A rájátszás első fordulójában a 9–16. helyért küzdöttek ők is, akárcsak a VSK Csíkszereda, a konstancaiakat a VSK Marosvásárhely, a csíkiakat a CSO Voluntari győzte le az első párharc során.
A csütörtök esti meccs első negyedében sokáig szoros volt az állás, egyik csapat sem tudott megnyugtató előnyre szert tenni. A játékrész utolsó másfél percében a konstancaiak viszont öt ponttal elhúztak és az első pihenőig előnyüket sikerült megduplázniuk. A második negyed elején a csíkiak hatra faragták a hátrányukat, ez a különbség sokáig meg is maradt a két csapat között, ám a hajrában újra erőre kaptak a hazaiak és növelni tudták előnyüket, így tizenhárom pontos konstancai vezetéssel zárult a meccs első fele.
A harmadik negyed elején tovább tudták növelni előnyüket a hazaiak, négy és fél perc után tizenkilenccel vezettek a tengerpartiak, innen azonban elkezdte a csíki csapat a felzárkózást és a játékrész végére már csak tíz volt a két csapat közötti különbség. Az utolsó negyed első felében kilenc és tizenkét pont között ingott a hazaiak előnye, de a csíkiak ritmust váltottak és négyre faragták hátrányukat, így kezdődött el az utolsó perc. A hazaiak egy ponttal ugyan növelték előnyüket, de a VSK ezt kétszer is három pontra csökkentette, az utolsó másodpercekben viszont a hazaiak szabaddobásokhoz jutottak, így végül az ABC Athletic öt pontttal nyerte meg a mérkőzést.
A párharc második összecsapása ma 17 órakor kezdődik az Erőss Zsolt Arénában.
Eredmény: Athletic Kontsanca – VSK Csíkszereda 76:71 (26:16, 15:12, 15:18, 20:25). A csíki pontszerzők: Pierce 39 (3×3), Simeunovic 15, Magusar 9 (1×3), Movileanu 2, Da­mian 2, László A. 2, Olariu 2.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek