Győzelemmel zárták az odavágókat

Gyenge kezdés után jó volt a befejezés

60

Győzelemmel zárta a hazai kosárlabda-bajnokság C csoportjának odavágóját a VSK Csíkszereda. A mintegy kétszáz néző előtt zajlott tegnap esti meccset ugyan rosszul kezdték a csíkiak, ám a végén ők ünnepelhettek. Tizenkét nap szünet következik a bajnokságban, majd kezdődnek a visszavágók, amelyből hat meccset decemberben le is játszik a VSK Csíkszereda.

A tegnap esti meccsen Magusar (4) szerezte a legtöbb pontot

Véget ért a hazai kosárlabda-bajnokság C csoportjának első felvonása, a VSK Csíkszereda hazai sikerrel zárta az odavágókat. Tizenkét napos pihenő következik a csapatok számára, majd december negyedikén kezdi a VSK Csíkszereda a visszavágót, a hónap folyamán pedig a kilencből hat meccset le is játszanak. Tegnap este a csíkiak Focșani-t fogadták, és egy rossz kezdést követően sikerült itthon tartani a két pontot.
A két csapat az idénykezdés előtt felkészülési mérkőzésen Csík­szeredában már összecsapott, akkor az első találkozót Focșani, a másodikat a VSK Csíkszereda nyerte. A tegnap esti meccsen az első pontot a csíkiak szerezték, erre a vendégek válaszolni tudtak, és hét percig fej fej mellett haladt a két csapat. A nyolcadik percben azonban a vendégek zsinórban öt pontot szereztek, a csíkiak pedig védelemben és támadásban is hibázni kezdtek, így az első negyed végén kilenc ponttal vezetett a Focșani. A második játékrész elején azonban a VSK kosarasai összekapták magukat, másfél perc alatt kiegyenlítettek és szorossá tették a küzdelmet. A nagyszünet előtti hajrában viszont a hazaiak remek védekezésüknek és pontos támadásoknak köszönhetően fokozatosan léptek el az ellenféltől, így pihenőre hatpontos előnnyel mehettek Lászlófy Botond tanítványai.
A harmadik negyed első pontjait a csíkiak szerezték, így tizenegyre nőtt előnyük, amely hol nyolcra csökkent, hol felkúszott tizenkettőre, ám a hajrában a vendégek szépíteni tudtak és hat pontra faragták hátrányukat. Az utolsó negyed első részét megnyomta a Focșani, így három és hat pont között ingadozott hátrányuk, ám a játékrész felénél a csíki védelem jobban összpontosított, sok lepattanót szereztek mindkét gyűrű alatt, és sikerült egyre jobban növelni előnyüket. A vendégeknek még egyszer sikerült hatra csökkenteniük a hátrányukat, ám a hajrában már nem tudták megállítani a csíki kosarasokat, így a mérkőzést tizenöt pontos előnnyel zárták Lászlófy Botond tanítványai.
– Borzasztó kezdést követően a második negyedben összekapták a magukat fiúk, és a végén ünnepelhettünk. Nem volt egyáltalán könnyű a meccs, volt izgalom bőven, de ezúttal mind védekezésben, mind támadásban remekül teljesítettek a fiúk, főleg a második negyedtől – nyilatkozta a találkozót követően lapunknak Lászlófy Botond. A VSK Csíkszereda edzője szerint egy kisiklása volt a csapatnak az odavágók során. – Talán a Rapid elleni itthoni vereség az, ami a legjobban bánt, viszont pont akkor söpört végig a csapaton egy sérüléshullám. Tizenkét nap szünet következik, majd december 4-én kezdjük a visszavágókat és tizenegy nap alatt négy meccset játszunk. Nem könnyű sorozat áll előttünk – tette hozzá Lászlófy Botond.

Eredmények
Kosárlabda ob., C csoport, 9. forduló: VSK Csíkszereda – VSK Focșani 77:62 (16:25, 23:8, 18:18, 20:11). A csíki pontszerzők: Magusar 31 (4×3), Ostojic 22 (1×3), Simeunovic 14, Movileanu 7 (1×3), Nagy Sándor 3 (1×3).
További eredmények: Kolozsvári Universitatea – Marosvásárhelyi VSK 61:122, Bukaresti Aurel Vlaicu – Máramarosszigeti VSK 56:83, Târgu Jiu – Galaci Phoenix 77:82, Bukaresti Rapid – Bukaresti Agronomia 82:64.
Az állás: 1. Marosvásárhely 18 pont (9/0), 2. Phoenix 17 p. (8/1), 3. Máramarossziget 16 p. (7/2), 4. Focșani 14 p. (5/4), 5. Târgu Jiu 14 p. (5/4), 6. Rapid 13 p. (4/5), 7. VSK Csíkszereda 13 p. (4/5), 8. Agronomia 11 p. (2/7), 9. Aurel Vlaicu 10 p. (1/8), 10. Universitatea 9 p. (0/9).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek