Győzelemmel zártak a csíkiak

Véget ért a bajnokság

76

Győzelemmel kezdte és azzal is zárta az idei hazai rali­bajnokságot a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros. A csíki ralisok már az idényzáró Szeben Ralira az 5-ös géposztály bajnokaiként érkeztek, a tegnap délután zárult viadalon pedig két kategóriá­ban is elsők lettek. A versenyt Bogdan Marișca nyerte.

Négy győzelmet aratott az idei bajnokságban a csíki páros Fotó: Balázs Attila

Ahogyan kezdték, úgy zárták a csíki ralisok a hazai bajnokságot: a szezonnyitón és az idényzárón is megnyerték kategóriájukat és győztek a géposztályukban is. A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros az 5-ös géposztály bajnokaként kezdte a hétvégi Szeben Ralit, a tegnap véget ért versenyen aratott győzelmüknek köszönhetően megerősítették második helyüket az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában. Noha két bajnoki cím volt a tét, és csak egy sikerült, nem érzik, hogy kudarc lett volna a 2018-as év.
– Két versenyen nulláztunk, azaz feladni kényszerültünk a viadalt. Az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában egy versenyen a második helyen zártunk, négyet pedig megnyertünk. Az, hogy ez csak a második helyre volt elég az idén, azt is mutatja, kemény volt a mezőny. A Kolozs és a Bákó Ralin elszenvedett balesetünk sokba került pláne úgy, hogy mindkétszer a kategória első helyéről estünk ki – nyilatkozta lapunknak a Szeben Ralit követően Teslovan Adrian. A csíki pilóta hozzátette, a szezon tegnap véget ért, mától pedig a 2019-es évre összpontosítanak.
– Az 5-ös géposztályban sikerült elérni a célt. Hétből öt versenyt nyertünk, így már a Iași Rali után tudtuk, bajnokok vagyunk. Ennek ellenére keményen harcoltunk az utolsó versenyen is – mondta Cseh Vajk Imre. A csíki navigátor hozzátette, a Szeben Ralin az első gyorsaságin átvették a kategória és a géposztály elsőségét, amelyet meg is őriztek a célig.
A versenyt összetettben Bog­dan Marișca nyerte Valentin Por­cisteanu és Dan Gârtofan előtt.

A pontszerzők
Összetett: 1. Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5), 2. Valentin Porcișteanu, 3. Dan Gârtofan (mindketten Skoda Fabia R5), 4. Florin Tincescu (Fiat Abarth 124), 5. Adrian Răspopa (Ford Fiesta R5), 6. Manuel Mihalache (Mitsubishi Lancer Evo 9), 7. Constantin Aur (Skoda Fabia R5), 8. Sorin Badea (Ford Fiesta R5), 9. Răzvan Trisnevschi, 10. Cristian Dolofan (mindketten Mitsubishi Lancer Evo 9).
A 2-es géposztályt Marișca, a 3-ast Mihalache, a 4-est Tincescu, az 5-öst és az elsőkerék-meghajtású autók géposztályát a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros nyerte. Szabó Csongor győzött a 7-es géposztályban, Raul Badiu nyerte a Suzuki-kupát, míg a Dacia-kupában Mihnea Mureșan (Dacia Sandero) lett az első. Sebastian Barbu a 11-es, Alexandru Pițigoi pedig a 12-es géposztályban tudott győzni.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek