péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Győzelemmel kezdtek a csíki lányok: Sikerek női fociban

Az FK Csíkszereda U16-os csapata Suceaván kapott ki. Harmadikok maradtak

Idegenben aratott nagyarányú győzelmet a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a női 1. ligában, a harmadosztályban sikerrel indította a bajnokságot az FK Csíkszereda. Az ifjúsági focisok közül az FK Csíkszereda U16-os csapata lépett pályára a hétvégén, ám pont nélkül tértek haza Suceaváról.

Remekül sikerült a hétvége a megyebeli női labdarúgók számára, a Székely­ud­varhelyi Vasas Femina Târ­go­vişten aratott nagyarányú győzelmet, míg az FK Csíkszereda szintén gólzáporos meccsen szerezte meg első bajnoki pontjait a 2019/2020-as idényben. Az Elit Ligában csak az FK Csíkszereda U16-os csapata lépett pályára, amely idegenben kapott ki a negyedik helyezett elleni rangadón.
Târgovişten hamar vezetést szerzett a Vasas Femina, Krall a 10. percben már betalált a hazaiak kapujába, majd Căldare duplázta meg az előnyt a 31. percben, a szünet előtt egy perccel pedig Mitri révén már hárommal vezettek a székelyudvarhelyiek. A második félidőben huszonöt perces gólcsend következett, amelyet a 70. percben Barabás tört meg, majd négy perccel később Mitri duplázott, a 82. percben Vlădulescu pedig beállította a 6–0-s végeredményt. A Vasas Femina ma utazik Nagybányára, ahol holnap 11 órától pótolja a helyi Independența elleni, negyedik fordulóból elhalasztott meccsét. A Vasas Femina öt fordulót követően 9 ponttal a hatodik helyen áll a női 1. ligában.
Az FK Csíkszereda győzelemmel kezdte a női 3. ligát, Albu László tanítványai vasárnap a Bákói Măgura ellen diadalmaskodtak, a csíki gólokat Bizsi Mária (2), Boér Bíborka, Sándor Ibolya, Nagy Noémi lőtték. Érdekesség, hogy a csíki lányok egyből átvették a vezetést a 4. csoportban, hiszen a kétmeccses Zimbrul Tulcsa és a Măgura is nyert ugyan egy meccset, ám az FK-nak a legjobb a gólaránya a hárompontos trió közül. A csíki lányok vasárnap a VSK Paşcani vendégei lesznek.
A csíkiak Elit ligás csapatai közül csak az U16-os gárda lépett pályára a hétvégén. Az FK Csíkszereda a negyedik helyen álló LPS Suceava vendégeként kikapott ugyan, ám a Zöld Péter és Gál Ervin által edzett csapat így is megőrizte harmadik helyét a tabellán. A csíkiaknak némi szerencséjük is volt a vereség ellenére, hiszen az éllovas Brassói Colțea döntetlennel zárta a Brassói Kids Tâmpa elleni meccset, míg a második Petrolul Ploiești kikapott Sepsiszentgyörgyön a Sepsi OSK-tól, így az FK – amely egy meccsel kevesebbet játszott az előtte álló két csapathoz képest – három ponttal van lemaradva a második helyezettől.
Eredmények
Elit Liga. 15. forduló: U16: LPS Suceava – FK Csíkszereda 1–0.
Női foci. 1. Liga, 6. forduló: ISK Târgovişte – Székelyudvarhelyi Vasas Femina 0–6.
3. Liga, 2. forduló: FK Csíkszereda – Bákói Măgura 5–1.
Teremlabdarúgó 2. Liga, 5. forduló: Kézdivásárhelyi KSE – Gyer­gyóremetei Kereszthegy 5–2.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb