2021, március 6, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Győzelemmel hangoltak a Corona elleni rangadókra

A második Újpest elleni összecsapását is behúzta a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában és őrzi harmadik helyét a tabellán. A héten négy alkalommal találkozik a Sportklub a nagy rivális Brassói Coronával.

Remek formában van a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely annak ellenére, hogy futószalagon tudja le meccseit, sorozatban zsebeli be a három pontokat. A Jason Morgan–Hozó Levente edzőpáros által dirigált kék-fehérek a hatodik helyről a dobogóig meneteltek. És ebben az Újpest másodjára sem tudta megakadályozni őket.

A Sportklub alaposan bekezdett, és nyomása a 14. percben érett góllá, ekkor Blackwater talált be, majd egy perccel később Farkas duplázta meg a különbséget. Az UTE kevés helyzetet tudott kidolgozni ebben az időszakban. A második felvonás elején fórból Láday szerzett újabb gólt, bár az újpesti válasz sem késett sokat, Selan szintén emberelőnyből szépített. Megsokasodtak a büntetések, az újpestiek még négy, a hazaiak két kiállítást kaptak. A hajrában tizedmásodpercekkel a vége előtt Combs is betalált, visszaállítva a háromgólos különbsgét. A zárófelvonás is sok kiállítást hozott, és végül Bíró Tamás fórból az ötödik hazai góllal lezárt minden nyitott kérdést. Az utolsó tíz percre még jutott sportklubos kiállítás is, jöttek is az újpesti helyzetek, és az egyikből Perkovich tudott kozmetikázni az eredményen.

A Csíkszeredai Sportklub sorozatban hatodszor nyert, az UTE viszont nem szerzett pontot túráján.

Jól hangolt a Brassó is

A héten a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona nem kevesebb, mint négy alkalommal találkozik. Két alkalommal Csíkszeredában, míg kétszer Brassóban. Ezen összecsapások a Erste Liga mellett a román bajnoki pontvadászatba is beleszámítanak, így egyenként hatpontos meccsek lesznek.

Ha a Sportklubra azt mondhattuk, hogy remek formában vannak, akkor ugyanez elmondható a Brassói Coronáról is. Ők a Titánokat látták vendégül.

A vendégek próbálkoztak többször az első harmadban, ám egyik csapat sem tudott gólt szerezni. A Brassó a második húsz percben egy kivédekezett hátrány után, a 24. percben szerezte meg a vezetést, Gajdó talált be. Az utolsó harmadra sem változott a helyzet, a Brassó volt az aktívabb, és az 53. percben Valchar megduplázta a különbséget. A Titánok, bár játszottak szoros meccseket is, végül pont nélkül térnek haza az erdélyi túráról, és továbbra is a kilencedik helyen állnak.Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Hetvenéves korukig is dolgozhatnának az alkalmazottak – véli a miniszter

Minden alkalmazott akár 70 éves koráig is dolgozhat, ha akar – jelentette be pénteken Botoşani-ban a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan azt mondta: a kormány kidolgoz...

Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott...

Legfrissebb