Győzelem rossz szájízzel

66

A papírformának megfelelően, nagyon sima tizenegy gólos győzelmet aratott a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabda­rúgó-alakulat a román bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a Marosvásárhelyi City’US ellen. A mérkőzés tét nélküli volt, hiszen a hazaiak a hetedik, míg utóbbiak az utolsó helyről nem mozdulhattak el. Az alsóházban is egymás ellen játszanak.

Alvaro mesterhármassal járult hozzá a csíki csapat sikeréhez Fotó: Pál Zoltán

Különösebb megerőltetés nélkül húzta be a Csíkszeredai Imperial Wet alakulata a román teremlabdarúgó-bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzését, amelyen a Ma­ros­vásárhelyi City’US vendégeskedett Csíkszeredába. A vásárhelyi csapat mindössze nyolc játékossal érkezett Csíkszeredába, de ennek ellenére az első félidő első felét kapott gól nélkül sikerült lehoznia. Innentől kezdve viszont érvényesült a hazai csapat ereje, és a szünetig lerendezték a meccset öt gólt gurítva. A második felvonásban sikerült még egy lapáttal rátenni, így a vége 11–0 lett.
A csíki csapat az alapszakaszt a hetedik helyen zárta. Jelen pillanatban a CSM Poli Iași-sal ugyan pontegyenlőség van, de az egymás elleni eredmények a moldvai csapatnak kedveznek, akárcsak abban az esetben is, ha a Dunărea Călărași vereséget szenved az FK Székelyudvarhelytől, akikkel szintén pontegyenlőségbe kerülnek.
A bajnokság az alsóház kiesés elleni párharcaival folytatódik, amelyben a csíkiak a vásárhelyiekkel találkoznak. A párharc két nyert mérkőzésig tart. A nyertes bent marad a ligában, míg a vesztes kiesési párharcot játszik egy másodosztályú ellenféllel.

Félig üres pohár
A végül tét nélküli mérkőzést követően Szőcs Loránd, a csapat trénere csalódottan nyilatkozott, hogy a csapatnak nem sikerült elérnie a felsőházi rájátszást, hiszen a jelenlegi keret minősége okán akár bajnoki éremért is küzdhetne, és ezt bizonyították azzal is, hogy a 2018-as esztendőben sikerült legyőzni a Galacot, az FK Székelyudvarhelyt, míg a Temesvár otthonából pontot elhozni.
– Természetesen csalódottak vagyunk a helyezésünk miatt, főleg, hogy egy ponton múlott az egész. Az őszi idényben jó lett volna Iași, vagy épp a Călărași ellen itthon meccset nyerni, amelyeket végül döntetlennel zártunk, és akkor most nem állna fenn ez a probléma. Az a bizonyos pohár félig üres így, de legalább a kupában sikerült bejutnunk a Final Fourba – jegyezte meg lapunknak Szőcs Loránd, a csapt trénere.

[box type=”shadow” ]Hétköznap a Final Four

Amint arról már korábban beszámoltunk, idén először rendeznek Románia-kupa Final Fourt Csíkszeredában, méghozzá a hazai csapat részvételével. A torna négyesdöntőjét szerdán és csütörtökön rendezik az Erőss Zsolt Arénában. Szerdán az elődöntőket, míg másnap a döntőre kerül sor. Az első napon Temesvár – Iași, Csíkszereda – Déva találkozók lesznek.
A Final Four műsora: elődöntő, szerda: CSM Politehnica Iași – Informatica Temesvár (17), Imperial Wet Csíkszereda – Autobergamo Déva (19.30); döntő, csütörtök: az elődöntő nyertesei (18).

Hatos döntőn voltak a fiatalok

A Szőcs László, illetve Tankó Levente által felkészített Csíkszeredai Imperal Wet U19-es csapata kuriózumként, első bajnoki idényében kivívta a jogot, hogy részt vehessen a Románia-kupa hat legjobb csapatát felvonultató döntőjében. Erre Aradon került sor a hétvégén. A csíkiak a Dévai Aotobergamóval, illetve a házigazdaként szereplő Simándi Sólymok ellen vették fel a harcot a csoportban, míg a másik ágon a Segesvári Pro Tineret, a Dunărea Călărași, illetve a Galaci United kapott besorolást.
A csíkiak mindkét mérkőzésüket elveszítették és végül a csoport harmadik helyén zártak. A finálét hétfőn 16 órától rendezik, amelyben a Dévai Autobergamo a Dunărea Călărași-sal csap össze.
A csíki csapat eredményei: Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo 1–5 (1–3) és Csíkszeredai Imperial Wet – Simándi Sólymok 10–12 (6–4).[/box]

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 26-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek