Győzelem a nyitányon

61

Két Hargita megyei sportoló is dobogóra állhatott a hazai motocross-bajnokság első versenyén. A csíkiak a Steauának versenyezve csapatban is elsők lettek.

Erőss Koppány (középen) verhetetlen volt a bajnoki nyitányon
Erőss Koppány (középen) verhetetlen volt a bajnoki nyitányon

Remekül kezdődött a Hargita megyei motorosknak az országos motocross-bajnokság: ketten is győzelemmel indították a szezont, sőt csapatban is elsők lettek. A kategória és sporteszköz váltás jótt tett Erőss Koppánynak, Balázs István pedig két kategóriában is dobogós lett.
Erőss Koppány tavaly decemberben töltötte be 12. életévét, így idéntől számára kötelező volt a kategóriaváltás, és ezzel a versenygé­pét is cserélnie kellett. A tavalyi 65 cm3-as KTM motort a csíkszeredai sportoló egy 85 cm3-s Husqvarna crossmotorra cserélte, igaz, álló helyzetben lábával nem éri a talajt, ám ez nem zavarta meg Koppányt abban, hogy az új géposztályban győzelemmel mutatkozzon be. A hétvégén Lugoson tartott csapatbajnokságon a Bukaresti Steauának versenyző Erőss megnyerte a 85 cm3-ek futamát, az amatőrök között a szintén csíki Okos Zsolt a negyedik helyen zárt, így a két csíkszeredai sportoló hozzájárult a fővárosiak csapatgyőzelméhez.
A székelyudvarhelyi Balázs István két kategóriában is dobogós lett, MX2-ben nyert, MX1-ben pedig a második helyen végzett.
A motocrossosok következő versenyét a főváros melletti Purundon tartják április 23-án, ekkor kezdődik el az egyéni országos bajnokság. Erőss Koppány számára egy rendkívüli felkészülési időszak következik a hónap közepén, edzője, a magyarországi id. Németh Kornél ugyanis Csíkszeredába érkezik és április 16. és 21. között a szakember irányítja majd az ifjú sportoló edzéseit.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.