2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Győzelem a nyitányon

Idegenbeli sikerrel kezdte meg a 2016/2017-es szezon tavaszi idényét a Székelyudvarhelyi KC a hazai bajnokságban. Az udvarhelyiek Szatmárnémetiben aratott sikerükkel megerősítették harmadik helyüket a pontvadászatban.

Győzelemmel kezdte meg a 2016/2017-es hazai férfi kézilabda-bajnokság tavaszi idényét a Székelyudvarhelyi KC, Vlad Caba csapata idegenben nyert a Szatmárnémeti CSM ellen. Az ősszel tizennégy csapattal induló Bölények Ligája tavasszal egy gárdával csökkent, miután a Resicabányai CS HC Adrian Petrea vezetősége bejelentette, anyagi gondok miatt visszalépnek a bajnokságból, a hírt a Román Kézilabda Szövetség (FRH) pénteken közölte.
Az SZKC négy játékosa nélkül utazott Szatmárnémetibe, Mihalcea, Kukoski, Tálas és Fekete sérülés miatt nem tartott a csapattal, ám ez nem jelentett akadályt a győzelem elérésében. A találkozó első támadásától az udvarhelyiek vezettek, és folyamatosan nőtt is az előnyük, a 10. percben már ötgólos volt a két csapat között a különbség, amely az első negyedóra végén már hétre nőtt. A hazaiak viszont nem adták fel a küzdelmet, és a 20. percet követően belelendülnek a játékba, öt perc alatt négyre faragva hátrányukat. Vlad Caba időt is kért, ezt követően az SZKC összekapta magát és a szünetre már hétgólos vendégelőnnyel mehettek pihenni a csapatok.
A pihenőt követően gyors gólváltással kezdték a csapatok a második félidőt, ezt követően az SZKC zsinórban háromszor talált a vendéglátó szatmárnémetiek kapujába, így tízgólosra nőtt az udvarhelyiek előnye. Az 50. percben már tizenhárom gól volt a vendégelőny, az utolsó tíz percben viszont Vlad Caba minden játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, így a meccs tízgólos udvarhelyi sikerrel zárult.

Eredmények
Férfikézilabda Bölények Ligája, 17. forduló: CSM Szatmárnémeti – Székelyudvarhelyi KC 28–38 (11–18) /Komogorov 7, Csog 6, Szász 4, Onyejekwe 4, Markez 4, Ghiță 3, Kuzmanoszki 3, Baranau 3, Peric 2, Ojleszki 1, Balázs 1/; Steaua Bukarest – Tordai Potaissa 24–25; CSM Focșani – CSM Bukarest 24–33; HC Vasuli – CSM Fogaras 29–26, Dinamo Bukarest – Temesvári Politehnica 26–18. A HC Dobrogea Sud Konstanca – CSU Suceava találkozót ma rendezik.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb