Gyorsan talált edzőt a Vasas Femina: Válogatott tréner Udvarhelyen

14

Öt nappal ezelőtt látott napvilágot a hír, hogy a Székely­udvarhelyi Vasas Femina közös megegyezéssel szerződést bontott Andrási Sándor Csabával, akivel kupagyőzelmet ünnepelhetett a klub. Sikerült utódot találni a Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda korábbi trénerének személyében.

Vágó Attila ismerős szakember a Vasasnál

A Székelyudvarhelyi Vasas Femina női labdarúgóklub vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott pár nappal korábban Andrási Sándor Csabával. Akkori ígéretükhöz híven nagyon gyorsan bejelentették az új szakembert, hiszen hétfő óta már készülnek a lányok a tavaszi idényre.
A magyarországi, salgótarjáni születésű Vágó Attila neve Székelyföldön inkább a férfi nagypályás labdarúgáshoz köthető, hiszen a múltban a Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda csapatát is irányította.
Azt viszont már kevesen tudják, hogy a 60 éves szakember még évekkel ezelőtt, 2013-ban a magyar női válogatott szövetségi edzőjeként érkezett először Székelyudvarhelyre, a Vasas Femina meghívására, akkor csak egy rövid látogatásra, megbeszélésre, közös tervek lehetőségeinek felmérésére.
A korábbi hódmezővásárhelyi és makói labdarúgó edzőként irányította többek között a Videotont, a Diósgyőrt, a Szolnokot és a Békéscsabát is, ugyanakkor női felnőtt magyar válogatott edzőjeként is jelentőset alkotott. 2007 márciusa és 2013 novembere között, két időszakban 42 válogatott mérkőzésen irányította a magyar labdarúgólányok legjobbjait. Ráadásul a labda sem esett mesze a kapufájától, lánya, Vágó Fanny több mint százszoros magyar válogatott, ötszörös magyar bajnok és kétszer az év női labdarúgójának választották Magyarországon. Jelenleg a Fradiban rúgja a labdát.
Vágó Attilához, személyében egy olyan szakember érkezett a Vasas Feminához, aki igencsak jól tudja, miként lehet a legjobbat kihozni a lányokból. Reméljük, ennek a Vasas színeiben sem lesz akadálya.
A Vasas Femina érdekelt a Román-kupában mint címvédő, ahol a nyolcaddöntőben a Borgóprundi Heniuval találkozik, míg a bajnokságban jelenleg a 4. helyen áll 4 ponttal lemaradva a nagy favorit és egyben címvédő Kolozsvári U Olimpia mögött, míg 3 és 2 pontra a Galaci U-tól és a Kisbecskereki Fortunától.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek