Gyorsan fogynak a szálláshelyek

Pápai látogatás

131

Ferenc pápa júniusi látogatása rengeteg embert vonzhat Székelyföldre. Arra voltunk kíváncsiak, hogy Csíkszeredától kissé távolabb, de még mindig elérhető közelségben mennyire foglaltak a vendéglátóegységek az említett időszakban. Sepsiszentgyörgyön, Gyergyószentmiklóson és Parajdon a legértékeltebb szállodákban még akadnak szálláshelyek.

Ferenc pápa csíksomlyói látogatása nemcsak a hívők lelkének, de a turizmusnak is új löketet adhat. Számos pletyka kering már most arról, hogy június elsejére minden szoba elkelt a környéken. Kedden Borboly Csaba megyeelnök a sajtóval való találkozáson kifejtette: 60 km-es körzetben már szinte minden szálláshely elkelt, és a családoknál való elszállásolásra fogja buzdítani a megye lakosságát.
Sepsiszentgyörgyön, Gyer­gyó­szent­miklóson és Parajdon a piacvezető szálláshelykereső, a Booking.com felhasználói által a legmagasabb értékelést elérő – és hívásunkra válaszoló – vendéglátóegységeket arról faggattuk, hogy mennyire teltek be a szobáik.
Sepsiszentgyörgyön a Sugás Hotelnek már nincs szabad szobája május végére, illetve június elejére. A Fidelitas Hotel recepciója arról tájékoztatott, hogy náluk bizony még lehet helyet találni. A Görgő Panzió azonban már lezárta a foglalásokat erre az időszakra.
Gyergyószentmiklóson az Astoria Hotelnek nincs szabad szobája. De a Red Lake Inn és a Niki Apartman Panzió még várja a vendégeket.
Parajd a szokásosnál is több látogatót vonz a pápai látogatás alatt. A szállások 78 százaléka már elkelt. A Zoltán & Erika Panzió és az Anna Vendégháznak is vannak még szobái, de a Lex Studio szálláshelyei már elkeltek.
A telefonhívásunkra válaszoló vendéglátók szerint hamarosan valóban elfogynak a szabad szobák, de a sokáig nem várók még kaphatnak szállást a környéken.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek