2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Györgyi Arthur a DVSC-hez igazolt

Az FK Csíkszeredát elhagyva a Debreceni VSC-hez igazolt Györgyi Arthur. A 22 éves labdarúgó nem újított szerződést a csíkszeredai klubbal, helyette a magyar élvonalban szereplő csapatot választotta. Célja, hogy a beilleszkedést követően a lehető legtöbb játékidőt kapjon új csapatánál.

Györgyi Arthur ősztől a magyar élvonalban lőheti a gólokat. Előrelépésnek tartja döntését

Öt év után távozik az FK Csíkszereda egyik legjobb játékosa, Györgyi Arthur július elsejétől a Debreceni VSC játékosa lesz. Györgyi átigazolását hétfőn a debreceni klub hivatalos oldala közölte.
A 22 éves szovátai születésű Györgyi Arthur öt éve az FK Csíkszereda játékosa, tagja volt a 2018/2019-ben a 3. Liga 5. csoportját megnyerő gárdának, ám úgy döntött, nem a hazai másodosztályban, hanem a magyar élvonalban folytatja pályafutását. „Már egy-két éve szerettem volna Magyarországra igazolni, szerettem volna kipróbálni magam a magyar bajnokságban is, de mivel szerződésem volt az FK Csíkszeredával, ez eddig nem jöhetett létre” – nyilatkozta az új klubjának honlapján Györgyi. A játékos szerződése e hónap végén jár le a székelyföldi csapatnál és július elsejétől lesz a a DVSC játékosa, de már új csapatával edz. „Nagy szeretettel fogadtak Debrecenben. Nem vagyok egy nagyon hamar beilleszkedő típusú ember, nehezen megy ez nekem. A csapattársak azonban nagyon barátságosan fogadtak, igazából rosszabbra számítottam. Remélem, hogy ez meggyorsítja a beilleszkedésemet az új csapatomnál” – mondta Györgyi Arthur.
A 176 centi magas középpályás 78 tétmeccsen 26 gólt és 57 gólpassz jegyzett az FK Csíkszereda színeiben, végig pályán volt többek között a Dinamo Bukarest elleni kupamérkőzésen is, amikor a nyolcaddöntőben a csíkiak hatalmas bravúrt elérve, büntetőrúgások után búcsúztatták a fővárosiakat.
Átigazolásáról Györgyi azt mondta, ez mindenképpen előrelépés a pályafutásában. „Úgy látom, a magyar foci egy picit agresszívebb és sokkal gyorsabb, mint amihez mi szoktunk, mint amit mi játszottunk. Az első célom az, hogy bemutatkozzak és megmutassam, hogy mire vagyok képes a pályán, azt követően pedig szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni és segíteni a csapatomat” – mondta a dvsc.hu-nak Györgyi Arthur.
A focis nem felejtette el az FK Csíkszeredát sem. „Köszönöm, hogy részese lehettem több mint öt évig ennek a csodálatos klubnak, életem legszebb időszaka volt, és meg szeretném köszönni mindenkinek a bizalmat, ezt a csodálatos szurkolást és a támogatást. Legjobbakat kívánom! Hajrá, FK!” – írta Györgyi a közösségi oldalán.
Mivel szerződése a hónap végén lejárt, és ezt nem újította meg az FK Csíkszeredával, Györgyi Arthur szabadon igazolhatott a DVSC-hez, új klubjának közlése értelmében 2023. június vé­géig kötelezte el magát a debreceniekkel.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb