2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

György Szilárd hazatért

Több év után tért haza Székelyudvarhelyre a város egyik legelismertebb asztaliteniszezője, György Szilárd. A magyarországi, illetve az olaszországi kaland után a Székelyudvarhelyi ISK-FSK-nál edző tevékenységeket vállalt, ám játékosként már Kolozsvárt fogja erősíteni. Fizetésére Székelyudvarhelyen nem volt fedezet.

Edzőként Udvarhelyen, játékosként Kolozsváron folytatja
Edzőként Udvarhelyen, játékosként Kolozsváron folytatja

[dropcap]A[/dropcap] székelyudvarhelyi asztalitenisz és a város egyik legeredményesebb sportolója tizenkét év idegenlégióskodás után hazatért szülővárosába, ettől a szezontól újra nevelő egyesülete, a Székelyudvarhelyi ISK-FSK szolgálatába fog állni. A csapat számára jobb erősítést el sem tudtak volna képzelni.
György Szilárd 2003-ban szerződött el Udvarhelyről és indult a nagyvilágnak, az akkori felnőtt román ranglistát vezető sportoló a bukaresti Proauto csapatához került, amely csapattal meg is nyerték a román bajnokságot. Bukarestből a továbblépést a Szombathelyi AK jelentette, a magyar bajnokságban két évet játszott Szilárd, a második szezonban a klub fennállásának legjobb eredményét elérve magyar bajnoki bronzéremig vezette csapatát. A szombathelyi klub színeiben a második számú európai kupasorozatban szerepeltek, az ETTU-kupában, ahol a legjobb tizenhat közé sikerült jutniuk. A pályafutását Olaszországban folytatta, ahol több csapatnál is megfordult, többek között Monza, Milano, Parma, Brescia, Pontinia, majd Roma csapataival ért el remek eredményeket.
A Bajnokok Ligájában is részt vett egy szezon erejéig a milánói Pieve Emmanuelle csapatával, nyert egyéni olasz ranglistaversenyt, többször volt érmes különböző egyéni turnékon, 2003 és 2005 között a román egyéni döntőkön is rendre a dobogóra állt. Évekig rendre részt vett a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség által szervezett Pro Tour versenyeken is, ahol győzelmeinek köszönhetően 2007-ben az egyéni világranglistán a legjobb 250 között jegyezték a nevét.
Ettől a szezontól újra az ISK-FSK alkalmazásában lesz Szilárd, az európai profi mezőnyben szerzett tapasztalatai nagy hasznára válnak majd az udvarhelyi asztalitenisznek. Egyelőre edzői és szakmai teendőket fog ellátni a csapatnál. Játékosként nem volt a klubnak lehetősége kihasználni tehetségét, mivel a szükséges anyagi támogatást nem kapta meg a csapat a következő szezonra, így Szilárd a szuperligás Kolozsvári TCD ajánlatát fogatta el és a Kincses Városnak fog játszani a következő szezonban, ahol természetesen román bajnoki éremre számítanak a játékával.
A Székelyudvarhelyi ISK-FSK-nál július végén kezdik meg a felkészülést. Az egyhetes ivói fizikai edzőtáborban már Szilárd is irányítani fogja a fiatalok felkészülését.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb