Gyetvára utazik a Sportklub

Augusztus közepén tesztmeccsek

202

Eldőlt, hogy mely csapatokkal fog megküzdeni a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az augusztus közepére tervezett gyetvai nemzetközi tornán. Az ellenfelek között két felvidéki, illetve egy magyar csapat szerepel. A hétvégén komoly erősítést hajtott végre a Ferencváros, illetve az újonc Debrecen.

A szárazedzéseket követően a csíki jégkorongozók jégen folytatják a munkát

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata meghívást kapott egy nemzetközi tornára, amelyet a szlovák Extraligában szereplő Gyetva szervez. Azt viszont nem lehetett még tudni, hogy négy- vagy hatcsapatos lesz-e ez a torna. A szervezők tájékoztatása szerint mostanra véglegessé vált, hogy a rendező Gyetva (HC 07 Detva) és a Csíkszeredai Sportklub mellett a szlovák második liga tavalyi hatodik helyezettje, a HC Bratislava (Pozsony), illetve az Erste Liga újonca, a KMH Budapest vesz részt a tornán, amelyre augusztus 10–12. között kerül sor. A részletes menetrendet, illetve a pontos programot azonban még nem közölték a szervezők.
A Sportklub e felvidéki torna mellett további felkészülési meccseket játszik, hiszen többek közt meghívást kapott a hosszú idő után újfent megrendezésre kerülő Gyilkos-tó Kupára is, amelyen a házigazda Gyergyói HK, a Debreceni DEAC és a Bukaresti Steaua fog még részt venni.

Komoly erősítések
A hétvége viszont az újonc Debreceni DEAC-ról, illetve a Ferencvárosi TC-ről szólt. Előbbi ugyanis kapus posztra leigazolta Hetényi Zoltánt. A 30 éves, 77-szeres magyar válogatott kapus egy alacsonyabb osztályú észak-amerikai ligából érkezett. Hetényi ezt megelőzően 2007 és 2011, valamint 2013 és 2017 között a Fevérvár AV19 játékosa volt, de védett a finn első osztályban, valamint több észak-amerikai bajnokságban is.
A Ferencváros viszont csatár poszton erősített, méghozzá a szintén magyar válogatott Nagy Gergő aláírását megszerezve. A 28 éves csatár a legutóbbi szezont a MAC Budapestnél kezdte, ám 10 mérkőzést követően elhagyta a klubot, az ECHL-be igazolt. A Quad City Mallards színeiben 44 mérkőzésen 24 pontot gyűjtött, a budapesti divízió 1/A-s világbajnokságon 1 gólpasszal zárt.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.