Gyertyagyújtás a Márton Áron téren

Székelyudvarhelyi advent

51

Megkezdődött a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. Szé­kely­udvarhelyen esténként már ünnepi fényben a város, feldíszítve és kivilágítva a karácsonyfa, és rendezvények sora vár ránk, hogy a ráhangolódásban segítsen.

Advent együtt. Elcsendesedés a Patkóban Fotó: Városháza / Facebook

Advent első napján felgyúltak az ünnepi fények Székely­udvarhelyen is. Helyükre kerültek a város adventi koszorúi: a fénykoszorú a Bethlen negyedi parkban, a fenyőkoszorú pedig a Márton Áron téren kapott helyet. Dekoráció került számos épület homlokzatára, a város karácsonyfájára, lámpaoszlopokra, és még a Nagy-Küküllő hídjára is. Az eredményt advent első vasárnapján csodálhatta meg első ízben az udvarhelyi polgár, a karácsonyi díszkivilágítás általában vízkereszt napjáig tart.
Néhány éves hagyomány már, hogy a várakozás vasárnapjain kis kulturális műsor és az egyházi képviselők ünnepi gondolatai kíséretében közös adventre várják a Márton Áron térre a lakosokat. Vasárnap fellobbant az első gyertya lángja az adventi koszorún, az udvarhelyiek Mátyás Károly római katolikus főesperessel, Nyisztor Ilona népdalénekessel és a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola IV. A osztályosaival ünnepelhették advent első vasárnapját.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek