Gyertek a Sapientiára!

Ma ér véget a nyári felvételi

207

Egy hete kezdődött a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán a nyári felvételi időszak. Az egyetemen – az előző évekhez hasonlóan – idén is a humántudományok, társadalomtudományok, gazda­ságtudományok és műszaki tudományok szakokon összesen 14 alapképzés, illetve öt mesterképzés várja a jelentkezőket.

Még zajlik a felvételi

Idén az elsőévesek és a mesterizők számára 318 tandíjmentes és 320 költség-hozzájárulásos helyet hirdetnek meg.
– Javában zajlik a felvételi iratkozás, még holnap várjuk a jelentkezőket szakjainkra, eddig több mint 200 jelentkező van. Az összes képzésünkre arányos eddig az érdeklődés. Mind a négy tudományterület képviselve van a jelentkezési számokat figyelembe véve – közölte dr. Pap Levente dékánhelyettes.
A piaci igényeknek megfelelően és a tegnapig összegyűlt adatok szerint a Gazdaságtudományok Tanszéken elérhető Gazdasági informatika szak a legkeresettebb alapképzés. A mesterképzés szakok együttese második helyen van a jelentkezők száma alapján. A Fordító és tolmács képzés a legkeresettebb a mesteri szakok esetén.
A székelyföldi megyékből van a jelentkezők nagy része, de akadnak Kolozs, Brassó, Fehér, Bákó, Temes megyéből is. A legtávolabbi érdeklődő Magyarországról, Balaton mellől érkezett felvételizni.
– Még zajlik a felvételi, de minden bizonnyal az őszi felvételi iratkozási időszakra is maradnak tandíjmentes helyek, amelyeket a helyek elfoglalása után teszünk közzé a kari honlapon. Az őszi felvételivel kapcsolatos naprakész információkért kövessék honlapunkat és Facebook-oldalunkat. Ugyanakkor a sajtóban is közzétesszük a szükséges információkat – sorolta az őszi felvételivel kapcsolatos tudnivalókat Pap Levente.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.