Gyermeknapi autómodell-verseny

A csíkszeredai parkban „száguldoztak”

118

Az előző évekhez hasonlóan az idén is megszervezte a csíkszeredai Gyermekek Háza a Csíki Gyermekek Egyesülettel közösen a gyermeknapi autómodell-versenyt. A város központi parkjában tartott viadalon tizennégy gyerek vett részt több kategóriában is.

A nemzetközi gyermeknap alkalmából idén is megszervezte a csíkszeredai Gyermekek Háza a Csíki Gyermekek Egyesülettel közösen hagyományos autómodell-versenyét. A megyeszékhely központi parkjában június elsején tartott VII. Hargita RC Off Road-kupán tizennégy gyerek nevezett be két kategóriába, mindenki a saját 1/10 méretarányú terepmodelljével.
A Buggy kategóriában tíz gyerek versenyzett, két ötperces selejtező futam után heten kerültek be a döntőbe, ahol újabb két futam után alakult ki a végső sorrend. A Truck/Short Course Truck kategóriában négyen indultak, ők három futamban mérkőztek meg. A gyerekeket a versenyre Kis János tanár, a Csíkszeredai Gyermekek Háza autómodellező szakkörének vezetője készítette fel.
Eredmények: Buggy 2WD: 1. Szász Botond, 2. Abos Tamás, 3. Biró Norbert; Truck/SCT: 1. Szász Barna, 2. Sándor Loránd, 3. Szentes Zsolt
A támogatók jóvoltából a nyertesek kupákat, okleveleket, valamint vásárlási utalványokat kaptak modellezési termékekre, alkatrészekre.
A verseny után RC vezetésoktatást is tartottak a szervezők, a jelen lévő 7–15 éves érdeklődő gyerekek kipróbálhatták egy versenymodell irányítását, tapasztalt pilóták irányításával. Közel harminc gyerek élt ezzel a lehetőséggel.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.