Gyermeknap, csodanap

Vasárnap tartják a programokat

153

Vasárnap tartják a gyermeknapi programokat Gyergyó­szent­miklóson. A már hagyományos vetélkedőkre, gyerekjátékokra idén is várják a kicsiket és nagyokat, de meglepetéssel is készülnek a szervezők.

Sokféle program várja idén is a gyerekeket Fotó: Kolozsi Borsos Gábor

Június elseje helyett másodikán szervezi a gyermeknapi programot a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ. Azért döntöttek így, hogy azok a családok, amelyek a pápalátogatáson részt vesznek, a gyermekeknek szánt rendezvényekről se maradjanak le.
Fórika Sebestyén, az intézmény igazgatója sajtótájékoztatón elmondta, az előző években azt tapasztalták, hogy a vetélkedők, játékok és kézműves-foglalkozások érdeklik leginkább a gyerekeket, így ezek köré építették fel a programot. 11 órától a művelődési ház előtt és környékén várják a gyerekeket, lesz játszópark és sokféle foglalkozás – köztük nemezelés, levél- és anyagfestés, kötélverés, ügyességi versenyek és különböző sportvetélkedők.
A megszokott programok mellett lesznek újdonságok és meglepetést is ígérnek a szervezők. A hétpróbás összecsapásra ötfős csapatok jelentkezését várják, a többi vetélkedőre majd a helyszínen lehet iratkozni. Érdekességképpen készítenek papírból egy nagy fát, amelyen a gyerekek majd otthagyhatják színes kézlenyomataikat, s a nevük is felkerül.
A Figura Stúdió Színház A legkisebb boszorkány című mesejátékkal várja ezen a napon a gyerekeket. A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják, kedvezőtlen időjárás esetén a sportvetélkedőket nem rendezik meg, a hétpróbás ügyességi vetélkedő a sportiskola tornatermébe költözik és a kézműves-foglalkozásokat a művelődési házban tartják.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek