Gyermekeknek szólt a zene

Csíki Jazz

209

Első nekifutásra többé-kevésbé kitartott a jó idő a Csíki Jazz fesztivál mellett. A fesztivál tegnapi hangoló napján a Mesehetes zenekar rajzfilmek, mesék zenéit játszva szórakoztatta a fiatal, lelkes közönséget. Még a nap is kisütött, amikor a gyerekek, szülők és nagyszülők megtöltötték a Csíki Játékszín előtti teret.

Kicsik és nagyok együtt énekeltek. Mesés koncert Fotó: László F. Csaba

Az együttes játékosan énekelve és zenélve, a Nagy ho-ho-horgásszal nyitotta meg a koncertet. A gyerekek egy része a lépcsőn ülve hallgatta a magyar rajzfilmdalok feldolgozását. Akadt olyan is, aki szüleit megtáncoltatva „bulizott”, mások társaikkal együtt ropták, tapsoltak, énekeltek. Ezt követte a Dzsungel könyve rajzfilmből ismert Balu, a medve dala. Süsü, a sárkány dalához érve, a zene funky, bossa nova és reggae stílusban szólt. Vuk dalára a gyerekeket is bevonták az énekesnők. Közös éneklésre hívták őket. Nagyon sok bátor jelentkező gyűlt össze a zenekar előtt. A koncert alatt sorra érkeztek a nézők, így népes közönség hallgatta végig a Mesehetes zenekar koncertjét.
A Csíki Jazz ma szünetel, de holnap teljes gőzzel dübörög. Elsőként az Ineffable zenekar, majd az Eztán Együttes és barátai, végül a Tündérground lép fel a Mikó-vár udvarában felállított színpadon. Ezzel egy időben ingyenes reklámkoncertet tart a Kéknyúl Hammond Band Székelyudvarhelyen, a Mokka kávézóban. Az Equinox Septett zenekar pedig Gyergyószentmik­ló­son, a Rozmaring étteremben lép színpadra.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.