2021, január 18, hétfő.

Gyermekeknek szereztek örömet

Hat éve minden februárban egyre színesebbé és barát­ságosabbá válik a gyer­gyó­szent­miklósi kórház gyermekosztálya: az Ifitéka önkéntesei újabb és újabb mesefigurákat festenek a falakra, hogy a beteg gyermekeknek szerezzenek örömet.

Idén ismét új mesefigurák kerültek a kórház falára. Bátorító mosoly

Betegek világnapja alkalmából már több éve látogat a kórház gyermekosztályára az Ifitéka.
Az első látogatáskor ajándékot vittek, de eldöntötték, hogy valami maradandót szeretnének hagyni a gyermekek számára, ezért falfestésre kértek engedélyt az intézmény vezetőitől. Így minden évben mesefigurákat is vittek az ajándék mellett. Szombaton már a hatodik alkalommal festettek, így már szinte minden kórteremben és a folyosó minden falán vannak vidám figurák: a hét törpe, mozdonyok, Miki egér és sok más ismert mese, rajzfilm hőse mosolyog a kis páciensekre. A fiatal önkéntesek szinte az egész napot a kórházban töltötték, de mint mondták, örömmel tették: céljuk az, hogy minél barátságosabb környezetet teremtsenek a beteg gyermekek számára.
Az alkotáshoz szükséges festéket és egyéb kellékeket idén is az önkormányzat jóvoltából vásárolhatták meg. Az önkénteseket a kórház dolgozói is szívesen fogadják, mert jól tudják, milyen sokat jelent a gyermekeknek egy-egy ismerős rajzfilmfigura – a barátságos környezet akár gyógyu-
lásukat is siettetheti.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb