2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Gyermekek és hajléktalanok javát szolgálják

Pályázaton nyert támogatások útján próbál teljesebb, kényelmesebb életet biztosítani a gyergyószentmiklósi hajléktalanszálló és a gyermekotthon lakóinak az Ora International segélyszervezet. Szabadtéri tevékenységek számára alkalmas helyet rendeztek be az udvarokon, emellett játékokat, torna- és foglalkoztató eszközöket is vásároltak.

Az anyaotthonban lakó gyerekek több tevékenységet végezhetnek a szabadban
Az anyaotthonban lakó gyerekek több tevékenységet végezhetnek a szabadban

[dropcap]A[/dropcap] Gyergyószentmiklóson hajléktalanszállót és gyermekotthont működtető Ora International segélyszervezet három pályázatot nyert a Hargita Megye Tanácsának alárendeltségébe tartozó Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság kiírásán. – Adományokból, támogatásokból tartjuk fenn az otthonokat, éppen ezért nagyon jól jönnek a pályázati lehetőségek, igyekszünk ki is használni ezeket a folyamatos fejlesztés érdekében – mondta Jeszenszky Teréz, a segélyszervezet vezetője. Hozzátette, köszönet illeti a munkatársakat, akik a sikeres pályázatokat írták, de a megyei tanácsot is, hogy évről évre segítséget nyújt ily módon.

Kinti foglalkoztató a hajléktalanszállón
Nehéz helyzetben levő anyák és gyermekeik laknak a hajléktalanszálló anyaotthonában. Több esetben bántalmazott nőkről van szó, akiknek menekülniük kellett otthonról, és itt kaptak menedéket, kiskorú gyermekeikkel együtt. Számukra vásároltak filagóriát, asztallal és padokkal, hintát, csúszdát, a megyei tanács több mint 8 ezer lejes támogatásának köszönhetően. Emellett különböző foglalkoztató eszközöket, tejport, pelenkát is beszereztek, hiszen bármikor bővülhet a létszám újabb kisbabás anyukával. – A cél az volt, hogy a gyerekek minél több időt tölthessenek a szabadban, a pályázaton nyert összeg segítségével alkalmassá tettük erre az udvart – mondta Gábor Enikő, a szervezet munkatársa. Az anyaotthonban jelenleg öt anya és 7 gyermek lakik, a legkisebb 1, a legidősebb 8 éves.

Tornafelszerelés és tábor a gyerekeknek
A gyermekotthon számára ugyancsak pályázati támogatásból vásárolt a szervezet egy filagóriát padokkal és asztallal, emellett a gyerekek által rég várt trambulint, valamint tornafelszereléseket is beszereztek. Kicserélték a minifocipálya kapuit és biciklialkatrészeket vásároltak. Mindezekre 10 ezer lejt adott Hargita Megye Tanácsa, a szervezet pedig hozzátette 10 százalékos önrészét. A gyermekotthon lakói szintén pályázaton nyert összegből (10 ezer lej) Félixfürdőn táboroztak nemrég, 35 gyermek utazhatott el. Tusa Lajos, a szervezet munkatársa azt mondta, minden évben felejthetetlen élmény ezeknek a gyermekeknek a nyaralás, hiszen családjuk nem tud róluk gondoskodni, így kirándulásra sem viszik őket.

Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb