2021, január 17, vasárnap.

Gyermek sétány: új útburkolat és parkolók november végére

Párhuzamosan több munkálatot végez a Gyermek sétány felújításával megbízott Ing Service Kft. Hosszú Előd projektfelelős szerint még november vége előtt 90 százalékban befejeznék a lakótelepen az útburkolatok, a parkolók és a közvilágítási rendszer felújítását, miközben az esővíz-elvezető hálózat lefektetésével már elkészült a kivitelező.

Új parkolóhelyek rajzolódnak ki a munkatelepen. Összesen több mint 300 lesz
Új parkolóhelyek rajzolódnak ki a munkatelepen. Összesen több mint 300 lesz

[dropcap]S[/dropcap]zakaszos osztásban dolgozunk a lakóövezetben az új közvilágítási rendszer kiépítésén, szeretnénk még a téli időszak beállta előtt a földbe süllyeszteni a villanyvezetékeket. A következő hónapokra ütemeztük ugyanakkor az útburkolat és a parkolók felújítását is – tájékoztatta lapunkat Hosszú Előd. A Gyermek sétány felújításának projektfelelőse szerint ugyanakkor hamarosan elkészül, így újra használhatják a gépjármű-tulajdonosok a Tudor Vladimirescu utcában található óvóhely mögötti parkolót.
– A parkoló szegélykövezése és burkolása 70-80 százalékban már kész, két-három héten belül valószínűleg átadjuk a lakóknak – közölte Hosszú.
A Gyermek sétány felújítása során a városi kertészet közreműködésével több helyszínen is kivágták a beteg vagy sérült fákat, és az utak szélesítése is megkövetelte néhány fa eltávolítását – a munkatervben összesen 28 fa kivágása szerepelt, a lakossági egyeztetéseket követően a projektfelelős szerint ez a szám nőtt.
A beruházás ütemterve szerint a kivitelező egészen november végéig folytatja a munkálatokat a lakótelepen, majd a téli hónapokra felfüggeszti a kivitelezést.
– A téli munkaszünet előtt rendezetté, átjárhatóvá tesszük a negyedet. Jelenleg a járműtulajdonosok a Gyermek sétányon kívül parkolnak autóikkal, novemberig szeretnénk a Müller László utcában és Testvériség sugárút mentén is befejezni az útburkolat és a parkolók felújítását, és használatba adni ezeket a felületeket – ígérte Hosszú Előd. A több mint 2800 személynek otthont adó lakóövezetben összesen 339 parkolóhelyet építenek ki.
Az Ing Service Kft. munkatársa szerint a téli leállást követően várhatóan március végén folytatják majd a munkát, ekkor már a zöldövezetek kialakításával, a játszóterek építésével, illetve az utcai bútorok elhelyezésével, valamint a szaladásra, sétára is alkalmas öntöttgumi-burkolatú futósáv kialakításával foglalkozik a kivitelező.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb