Gyergyószentmiklóson is irodát nyitottak

Székelyföldi gazdaságélénkítő program

737

Gyergyószentmiklóson is megnyitotta tegnap területi irodáját a magyar kormány székelyföldi gazdaságélénkítő programját lebonyolító Pro Economica Alapítvány. Már fogadják azokat, akik érdeklődnek a pályázati lehetőségek iránt.

Várja ügyfeleit a Pro Economica. A fejlesztés új lendülete Fotó: Lázár Hajnal

A marosvásárhelyi székhelyű Pro Economica Alapítvány Sep­siszentgyörgy és Szé­kely­udvarhely után Gyergyó­szent­mik­lóson is megnyitotta területi irodáját, a város főterén, a Szabadság tér 23. szám alatt, az RMDSZ helyi szervezetének székházában. A tegnapi megnyitón Kozma Mónika, az alapítvány ügyvezető igazgatója szólt a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának célkitűzéseiről. Elmondta: a Gyergyói-medencéből 11 vállalkozás pályázott a Székelyföld gazdaságfejlesztő program keretében mezőgazdasági termeléshez és feldolgozáshoz szükséges nagyberuházások megvalósítására. Megjegyezte, van köztük tejfeldolgozással foglalkozó vállalkozás, valamint olyan is, amely erdei gyümölcsök feldolgozását indítaná el, amennyiben pályázata nyertes lesz.
A benyújtott pályázatok elbírálás alatt vannak; következik a székelyföldi program második fázisa, az úgynevezett kis összegű, vissza nem térítendő támogatások szakasza. Kozma Mónika hangsúlyozta, a területi irodákra ezen pályazatok lebonyolításához van szükség, hogy az érdeklődő gazdák minden információt a leghitelesebb forrásból kaphassanak meg, s személyes kapcsolatot tudjanak tartani az alapítvány munkatársaival.
A megnyitón elhangzott az is, felmérik az igényeket, majd várhatóan áprilisban döntenek arról, hogy az egyes térségekben a mezőgazdaság milyen területeit támogatják, s a pályázatok meghirdetése azt követően várható. Az ügyvezető arra kérte az érdeklődőket, kövessék az alapítvány híreit.
Az iroda megnyitóján Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke azt mondta, nagy lehetőség a székelyföldi gazdáknak a magyar kormány által felkínált pályázati lehetőség, s reméli, minél többen élni fognak vele a gazdaság fejlődése érdekében.
A gyergyószentmiklósi iroda munkanapokon 9–17 óra között fogadja a magyar kormány által támogatott pályázati lehetőségek iránt érdeklődőket.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek