Gyergyószentmiklóson is helyi kiflit kapnak a diákok

Az összefogás meghozta eredményét

59

Hétfőtől Gyergyószentmiklóson is helyi pékség által készített friss kiflit fognak kapni a gyerekek az iskolákban, óvodákban. Erre vonatkozóan írták alá szerdán a szerződést a Vaskertes Általános Iskolában.

Diákok ismerkedtek a péktermékek készítésének módjával

Felbontotta a szerződést Hargita Megye Tanácsa a korábban többszöri alkalommal rossz minőségű vagy kifogásolható csomagolású kiflit szállító céggel – írják közleményben. A szerződésbontásra annak köszönhetően kerülhetett sor, hogy sok szülő és pedagógus vette a fáradságot és jelezte a hivatalos szerveknél (Fogyasztóvédelmi Hivatal, Állategészségügyi Igazgatóság), hogy az iskoláknak szállított termékek gyakran nem megfelelő minőségűek. Gyergyó­szent­miklóson és több környékbeli településen aláírásgyűjtés is volt ez ügyben.
– Példaértékűnek és fontosnak tartom, hogy Hargita Megye Tanácsa és Gyergyószentmiklós lakossága együtt tudott működni egy ilyen fontos kérdésben és a gyerekek érdekében közösen fel tudtunk lépni. Tudom, hogy minden esetben sikerül megoldást találnunk, ha a széthúzás helyett együtt keressük a megoldást – mondta az aláírást követően Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
Barti Tihamér alelnök a gyer­gyó­szentmiklósi Fészek Édesanyák Klubjának és a Vaskertes Iskola vezetőjének, Bernád Ildikónak köszönte meg a közreműködést. A szerződés aláírását követően a jelenlévők a Vaskertes Iskola diákjaival közösen látogatták meg a Harmopan Rt. gyergyószentmiklósi pékségét, ahol a gyerekek végigkövethették hogyan és miből készül a kifli.
A most aláírt szerződés értelmében 1829 gyereknek szállítanak friss kiflit mindennap 50 banis egységáron. Ez a megyei tanácsnak jelentős többletkiadást jelent majd, a tordai kifli ugyanis mindössze 27 baniba került.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek