Gyergyószentmiklóson Folytatják a munkát: A szennyvízhálózatra csatlakoznak

15

Folytatják a víz- és szennyvízhálózat bővítését Gyer­gyó­szent­mik­lóson. A Rózsa utcában kezdődik elsőként a munka, majd a te­her­for­galmi útszakaszon folytatják, hiszen itt útjavítás is következik.

Folytatódnak a tavaly ősszel indított munkálatok Gyergyószentmiklóson – mondta Nagy Zoltán polgármester a Rózsa utcában tartott sajtótájékoztatón. Elsőként itt kezdenek dolgozni a munkagépek. Ősszel már a szennyvízhálózat gerenicvezetékét lefektették, most a lakások rácsatlakoztatása következik. Amint ezzel végeznek, a vízhálózat cseréje lesz soron. Amint az összes vezeték a földbe kerül, sor kerülhet az útfelújításra, a polgármester azt mondta, reméli, az összes munka befejeződik a Rózsa utcában idén. A következő napokban más utcákban is folytatják a tavaly elkezdett hálózatépítést: a teherforgalmi útszakaszon, azaz a Békény és Halász utcákban is dolgozni fognak a kivitelező munkacsoportjai, s itt is útjavítás következik. Hasonló helyzetben van az Építő utca is, ahol szintén aszfaltozás előtt szeretnék a lakásokat a szennyvízhálózatra csatlakoztatni. A polgármester kéri a lakosok türelmét és megértését a munkálatok ideje alatt, hiszen nehézkes közlekedésre, részleges útlezárásra is számíthatnak.
A víz- és csatornahálózat bővítése egyébként Gyer­gyó­szent­mik­ló­son 80 utcát és három lakónegyedet érint, 47 kilométernyi vezetéket fektetnek le, így a város minden háztartása csatlakozhat a szennyvízhálózatra. A beruházás összértéke meghaladja a 28 millió lejt, ennek túlnyomó részét a fejlesztési minisztérium állja. A kivitelezési idő 24 hónap, a munkát csíkszeredai cég végzi.
A városháza korábban felhívta a lakosok figyelmét, hogy a csatornarendszer használata kötelező, ezt törvény írja elő, tilos folyókba, patakokba engedni a szennyvizet. Ahhoz, hogy a hálózatra csatlakozhassanak, a lakosoknak az önkormányzattól kell urbanisztikai bizonylatot kérniük, majd terveket kell készíttetniük. Ezt követően válthatják ki az építkezési engedélyt s kereshetnek kivitelező céget, amely elvégzi a munkát. Utolsó lépésként a szolgáltatás igénybevétele előtt, az önkormányzat munkatársai ellenőrzik, hogy a terveknek megfelelően zajlott-e a kivitelezés.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek