Gyergyószentmiklós – Szociális szolgáltatások

102

Többek között a város költségvetésében megjelölt szociális szolgáltatások finanszírozására jóváhagyott pénzalap elosztásáról döntött tegnapi rendkívüli ülésén a gyergyószentmiklósi önkormányzat képviselő-testülete. A jóváhagyást követően elhangzott, következő lépés a szerződések megkötése lesz.

Rendkívüli ülés. Támogatásokról döntöttek Fotó: Kertész László

Az összegeket illetően egyeztetések zajlottak a szociális intézményekkel – mutatott rá Nagy Zoltán polgármester, hozzátéve, újdonságnak számít, hogy idén a hajléktalanszálló működési költségeinek társfinanszírozását is vállalja a város. Kifejtette, a kormány döntései által a hajléktalanszálló működése is kérdésessé vált, a 40 000 lejes támogatást illetően pedig nagy segítségnek számít, hogy nem teljes egészében a város kell működtesse az intézményt, hanem csupán társfinanszírozóként van jelen.
A tegnapi ülésen a közérdekű, nonprofit tevékenységek támogatásáról is döntöttek, a jóváhagyott keretösszeg a következőképpen tevődik össze: kulturális programokra 45 500 lejt, turisztikai programokra 60 000 lejt, sporttevékenységekre 375 100 lejt, ifjúsági rendezvényekre 36 400 lejt, míg a szociális programokra 10 000 lejt különítettek el a helyi költségvetésből.
A polgármester közölte, azokra a civil szervezetekre vonatkoznak majd a kiírások, amelyek a város területén kívánnak programokat létrehozni, reményei szerint pedig már a jövő héttől lehetőségük nyílik a pályázatok benyújtására. A városvezető mindezek mellett kiemelte: a kiírások meghirdetésekor útmutatót, úgynevezett pályázati felkészítőt is tartanak a szervezetek képviselőinek.

Kertész László

A cikk a Hargita Népe március 2-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek