2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Gyergyószéki klaszter alakulhat

Komoly szakmai stratégiára és erősebb kapcsolathálóra van szükség – jelentette ki Bajkó Tibor, az Arbor Vállalkozók Szövetségének új vezetője, aki Molnár Judith korábbi elnököt váltja tisztségben a faipari cégek szövetségének élén. A gyergyószentmiklósi szervezet vezetői kifejtették: az Arbor nem gyengült a tavalyhoz képest, csupán egy ideig stagnált a tevékenysége, ezért látták szükségszerűnek a változtatást. Komoly tervekkel vágnak neki az elkövetkező időszaknak: a tegnapi sajtótájékoztatón többek között szó esett egy gyergyószéki vállalkozásokat magába foglaló klaszter létrehozásáról is, amely szerintük már idén megvalósulhat.

Új vezetőség, új elképzelések az Arbornál. Aktívabb szerepet töltenének be
Új vezetőség, új elképzelések az Arbornál. Aktívabb szerepet töltenének be

[dropcap]A[/dropcap] korábban megbízott fiatal csapat nem tudott előrelépést hozni az Arbor Vállalkozók Szövetségének életében, noha munkájuk elismerést érdemel – fogalmazott a szervezet két alelnöke, Csata Levente és Bencze Attila. Mint mondták: szükségszerű volt a változtatás, mivel stagnált a tevékenység, az új elképzelésekkel azonban ez már nem lesz jellemző.
A közel 60 aktív tagot számláló szövetség ügyviteli feladatait ezentúl Madaras Gyöngyvér látja el, az elnöki tisztséget pedig Bajkó Tibor tölti be. Emellett az Arbor székhelye is megváltozik: Gyergyószentmiklóson a Kossuth Lajos utca 208/A szám alá költöznek.

Klaszterben látják a megoldást
Számos terve van az Arbor új vezetőségének a jövőre nézve: elsősorban egy gyergyószéki vállalkozásokat magába foglaló klaszter kialakítása a cél, amely szerintük még az idén megvalósulhat. Kifejtették: nem csupán a faipari cégek, hanem a térség gazdasági tevékenységéhez hozzájáruló összes vállalkozás csatlakozhat.
– Manapság már mindenki szívesebben köt partnerkapcsolatot azokkal a vállalkozásokkal, amelyek tagjai egy hasonló szerveződésnek – világított rá a klaszter megalakításának egyik hasznára Bajkó Tibor, mondván: egy olyan új stratégiát igyekeznek kidolgozni, amely a jelen piaci helyzetben az előrelépést segíti majd.
Egy komoly kapcsolatháló kialakítását is megemlítették a vezetők, rámutatva: a régi partnerkapcsolatok újjáélesztése mellett újakat is keresnek, továbbá a sajtót, a települések önkormányzatait, Hargita Megye Tanácsát és a közbirtokosságokat is igyekeznek jobban bevonni a tevékenységükbe.

Mindenki számít
A régi irányvonalak mentén zajlik majd a tevékenység: a pályázati források lehívása mellett különböző kurzusokon, előadásokon vehetnek részt a tagok, ugyanakkor konkrétan a faipari vállalkozások megerősítésére is hangsúlyt fektetnek.
– A közhiedelemmel ellentétben, az Arbor nem csak a fáról szól. Itt minden vállalkozásnak helye van – hangsúlyozta Bencze Attila alelnök. Céljuk, hogy a lehető legkevesebb fából állítsanak elő értéket, és megjegyezték, hogy nagy a nyersanyag elszállítási aránya, ezért azonban nem az Arbor a felelős.
– Szívesen fogadunk tanácsokat, az építő jellegű kritikának is bátran állunk elébe – közölték.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb