Gyergyószárhegyen Idén befejeznék a munkát

Jól halad a víz-és szennyvízhálózat építése

39

A végéhez közeledik a víz- és szennyvízhálózat építése Gyer­gyó­szárhegyen. A cél az, hogy idén befejezzék a munkát, s a szenny­vízrendszer mellett a víz­hálózatra is csatlakozhassanak a lakosok.

Hálózattelepítés. Mielőbb a végére járnának                                              Fotó: Gyergyószárhegy Önkormányzata

Jelenleg is dolgoznak a víz- és szennyvízhálózat építésén Gyer­gyó­szárhegyen, erre ugyanis hat és fél millió lejes európai uniós támogatást kapott a község. 2016-ban nyújtotta be erre vonatkozó pályázatát az önkormányzat, a munka tavaly tavasszal kezdődött el, a kivitelező jól haladt. A településen már korábban is voltak vezetékek lefektetve több utcában, a mostani projekt pedig a két hálózat véglegesítéséről szól, hogy minden háztartásba eljusson az ivóvíz és a csatornarendszer is. A kivitelezés már több mint kilencven százalékban készen van, a következő időszakban kipróbálják az elkészült rendszert, összekötik a régivel, s ahol esetleg szükséges, vezetékeket is cserélnek. Ez sem egyszerű feladat, így még néhány hónapig eltart, mire mindennel végeznek.
Danguly Ervin polgármester azt mondta, a víz- és szennyvízhálózat építése igen nehéz, úgy kell a munkát végezni, hogy a lehető legkevésbé zavarják a lakosokat, akik részéről szintén nagy toleranciára van szükség, és sok kommunikációt igényel, hogy minden zökkenőmentesen haladjon. Az önkormányzat a munkálatok ideje alatt gyakran kérte a helybéliek türelmét, hiszen sokszor adódtak nehézségek a közlekedésben a felásott útszakaszok miatt. Ugyanakkor segítségükre is igényt tartottak, hogy jelezzék a polgármesteri hivatal felé, ha valahol rendellenességet, hibát tapasztalnak, hogy azt kijavíttathassák.
– Nem látványos, de az egyik legfontosabb beruházás minden település életében – fogalmazott a községvezető.
A szennyvízhálózatra már csatlakozni lehet, sokan meg is tették. Azokat a háztartásokat, amelyek még nem veszik igénybe a szolgáltatást, az önkormányzat felszólítja, hogy csatlakoztassák lakásukat a hálózatra, ugyanis ez kötelező. A cél az, hogy idén teljes egészében befejezzék a munkát, s ősszel már a vízhálózatra is csatlakozhassanak a lakások.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.