szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Gyergyói vereség az első mérkőzésen

Nem sikerült a hazai pálya adta előnyöket kihasználnia a VSK Gyergyószentmiklós csapatának, a megyei labdarúgó-bajnokság harmadosztályért kiírt selejtező első mérkőzésén. Szombaton a Szeben megyei bajnok otthonában győzniük kell.

Elvesztette a harmadosztályért kiírt selejtező első mérkőzését Hargita megye labdarúgó-bajnoka, noha a játék képe alapján akár a győzelem is meglehetett volna a VSK Gyergyószentmiklós csapatának. A Sellemberki Viitorul jobb helyzetkihasználásának köszönhető az egygólos siker.
A szombat délutáni gyergyó­szent­miklósi meccs első helyzete a Sellemberki Viitorul előtt adódott, a 10. percben a vendégek a tizenhatoson belül jutottak szabadrúgáshoz, ám a hazai védelem tisztázni tudott. Két perccel később Ilyés lövését követően még a kapu fölött szállt el a labda, ám a 17. percben a csíki focis távoli lövése után a kapufáról pattant be a vendégek kapujába a játékszer. Tíz perccel később egy szabadrúgást követően Armenean egyenlített, ám egy perccel később visszavehette volna a vezetést a VSK, ha Tankó lövését ne védte volna a vendégek kapusa. A szünetig Țepes két szabadrúgásából az elsőnél a kapus, a másodiknál egy vendéghátvéd mentette meg a sellemberkieket az újabb góltól, majd Ilyés lövése akadt el egy vendégjátékosban, majd újra Tankó lövését védte a Szeben megyeiek hálóőre. Noha döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok, a VSK ha jobban kihasználja helyzeteit, akár már az első negyvenöt percben eldönthette volna a meccset.
A szünetet követően csupán két percet kellett várni az újabb gólig, a hazaiak a középpályánál hibáztak, Trohin pedig kihasználta a helyzetet. Mi több, a vendégek ezt követően két alkalommal is közel jártak az újabb gólhoz, ám nem sikerült befejezniük a támadásaikat. Az 55. percben Ilyés beadásából Szőcs kiegyenlített, ezt követően a vendégek beálltak védekezni, minden egyes ütközésnél húzták az időt, amikor pedig a labda hozzájuk került, akkor vagy előrerúgták, vagy megpróbálkoztak ellentámadásba lendülni. A 82. percben Trohin egy ellentámadásból szerezte meg a sellemberkiek harmadik találatát, s noha ezt követően is voltak helyzeteik a VSK-nak, a vendégek megnyerték a meccset.
A visszavágót szombaton 17.30-tól játsszák Nagydisznódon, hiszen a sellemberkiek pályája nem alkalmas a találkozó megrendezésére. A VSK-nak mindenképpen győznie kell ahhoz, hogy ősztől a 3. ligában szerepeljenek. Amennyiben a gyergyóiak legalább kétgólos különbséggel nyerik a visszavágót, úgy a Hargita megyei bajnok szerepelhet ősztől a harmadosztályban, ám elég az egygólos siker is, ebben az esetben viszont háromnál több gólt kell rúgjanak a VSK focisai.
Eredmény: VSK Gyergyó­szent­miklós – Sellenberki Viitorul 2–3 (1–1) /Ilyés Róbert (17.), Szőcs László (55.), illetve Marius Armenean (27.), Călin Trohin (47., 82.)/.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb