2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Gyergyói vereség az első mérkőzésen

Nem sikerült a hazai pálya adta előnyöket kihasználnia a VSK Gyergyószentmiklós csapatának, a megyei labdarúgó-bajnokság harmadosztályért kiírt selejtező első mérkőzésén. Szombaton a Szeben megyei bajnok otthonában győzniük kell.

Elvesztette a harmadosztályért kiírt selejtező első mérkőzését Hargita megye labdarúgó-bajnoka, noha a játék képe alapján akár a győzelem is meglehetett volna a VSK Gyergyószentmiklós csapatának. A Sellemberki Viitorul jobb helyzetkihasználásának köszönhető az egygólos siker.
A szombat délutáni gyergyó­szent­miklósi meccs első helyzete a Sellemberki Viitorul előtt adódott, a 10. percben a vendégek a tizenhatoson belül jutottak szabadrúgáshoz, ám a hazai védelem tisztázni tudott. Két perccel később Ilyés lövését követően még a kapu fölött szállt el a labda, ám a 17. percben a csíki focis távoli lövése után a kapufáról pattant be a vendégek kapujába a játékszer. Tíz perccel később egy szabadrúgást követően Armenean egyenlített, ám egy perccel később visszavehette volna a vezetést a VSK, ha Tankó lövését ne védte volna a vendégek kapusa. A szünetig Țepes két szabadrúgásából az elsőnél a kapus, a másodiknál egy vendéghátvéd mentette meg a sellemberkieket az újabb góltól, majd Ilyés lövése akadt el egy vendégjátékosban, majd újra Tankó lövését védte a Szeben megyeiek hálóőre. Noha döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok, a VSK ha jobban kihasználja helyzeteit, akár már az első negyvenöt percben eldönthette volna a meccset.
A szünetet követően csupán két percet kellett várni az újabb gólig, a hazaiak a középpályánál hibáztak, Trohin pedig kihasználta a helyzetet. Mi több, a vendégek ezt követően két alkalommal is közel jártak az újabb gólhoz, ám nem sikerült befejezniük a támadásaikat. Az 55. percben Ilyés beadásából Szőcs kiegyenlített, ezt követően a vendégek beálltak védekezni, minden egyes ütközésnél húzták az időt, amikor pedig a labda hozzájuk került, akkor vagy előrerúgták, vagy megpróbálkoztak ellentámadásba lendülni. A 82. percben Trohin egy ellentámadásból szerezte meg a sellemberkiek harmadik találatát, s noha ezt követően is voltak helyzeteik a VSK-nak, a vendégek megnyerték a meccset.
A visszavágót szombaton 17.30-tól játsszák Nagydisznódon, hiszen a sellemberkiek pályája nem alkalmas a találkozó megrendezésére. A VSK-nak mindenképpen győznie kell ahhoz, hogy ősztől a 3. ligában szerepeljenek. Amennyiben a gyergyóiak legalább kétgólos különbséggel nyerik a visszavágót, úgy a Hargita megyei bajnok szerepelhet ősztől a harmadosztályban, ám elég az egygólos siker is, ebben az esetben viszont háromnál több gólt kell rúgjanak a VSK focisai.
Eredmény: VSK Gyergyó­szent­miklós – Sellenberki Viitorul 2–3 (1–1) /Ilyés Róbert (17.), Szőcs László (55.), illetve Marius Armenean (27.), Călin Trohin (47., 82.)/.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb