Gyergyói siker elsőre

Változott a román bajnokság programja

117

Futószalagon játssza román bajnoki meccseit a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapata, amely négy nap alatt ugyanennyi találkozót tud le utazásokkal tarkítva. Elsőre papírformának megfelelően győzték le a Sapientia U23-at.

Egymás után tudja le mérkőzéseit a GYHK

Ahétvégén még Magyarországon, az Erste Ligában, majd a hét elejétől sorozatban a román bajnokságban kell helytálljon a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapata. Kedden könnyedén nyertek a Steaua ellen, majd másnap háromgólos vereséget szenvedtek Galacon, hogy hazaérve páros meccset tudjanak le a Sapientia U23-mal. Eredetileg egy meccs volt a műsoron, de végül a GYHK tájékoztatása szerint kettő lesz, hiszen valamilyen okból kifolyólag elmarad az egyetemisták Steaua elleni péntekre kiírt meccse. A GYHK az első, tegnap esti összecsapást 11-2 arányban nyerték meg.

Megvan a keret
Tegnap kora este nyilvánosságra hozta a Román Jégkorong Szövetség a Kijevbe utazó romániai válogatott keretét. Mint ismert, a válogatott szombaton és vasárnap 13 órai kezdettel Lengyelországgal, majd Ukrajnával mérkőzik meg az ukrán fővárosban egy felkészülési torna keretében. Szerdán még csupán azt lehetett tudni, hogy a Brassói Coronától és a Csíkszeredai Sportklubtól kik kaptak behívót. Azóta viszont több változás esett ezen behívottak létszámát és kilé-
tét illetően is. A két erdélyi csapat mellett a Bukaresti Steaua egy, míg a Galaci CSM négy játékost ad a válogatottnak.
Ugyanakkor a Becze Tihamért, Sárpátki Tamást, Reisz Áront, Láday Tamást vagy épp Fejes Nándort is a soraiban tudó magyar válogatott tegnap késő este Bledben a házigazda Szlovénia ellen már elkezdte az EIHC tornát, ám a találkozó lapzárta után ért véget. A magyarok pénteken 17 órától Fehéroroszország, majd szombaton 17 órától Olaszország ellen lépnek jégre.
A romániai keret: kapusok: Polc Patrik (Brassói Corona), Uruc Daniel (Bukaresti Steaua); hátvédek: Borysenko Pavlo, Bors Huba Ferenc, Gajdó Tamás (mind Brassói Corona), Salló Alpár, Gecse Hugo, Győrfy Tihamér, Farkas Tamás (mind Csíkszeredai Sportklub), Jevgenyi Jemelianenko (CSM Galac); támadók: Rokaly Szilárd, Casaneanu Eduard, Fodor Csanád (mind Csíkszeredai Sportklub), Molnár Zsombor, Bíró Mátyás, Bóró Gergő, Molnár Zoltán, Vasile Andrei, Chițac Iulian Alexandru (mind Brassói Corona), Butocsnov Anton, Vitalij Kiricsenko, Irimia Adrian (CSM Galac).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek