Gyergyói siker Csíkszeredában

Oda a remek hazai mérleg

76

A speciális egységek csatájáról szólt a Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK jégkorongmérkőzés tegnap este, amely mind az Erste Ligába, mind a román bajnokságba beleszámított. Az előnyeivel jól sáfárkodó, míg a hátrányait remekül megoldó vendégalakulat a hosszabbításban döntötte a maga javára a meccset.

Keményen gyötörték egymást a felek Fotó: László F. Csaba

Székely rangadót rendeztek Csík­szeredában tegnap este, ahol a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub nézett egymással farkasszemet. A találkozó dupla fontosságú volt, hiszen mind az Erste Ligába, mind a román bajnokságba beleszámított.
A mérkőzésből alig telt el fél perc, amikor a vendégek kettő az egyben fordultak le Onodi kapujára, de Tománek löketét Onodi bravúrral védte. Ezt követően a Sportklub percei következtek, kevés sikerrel, bár Becze a 10. percben hatalmas ziccert hagyott ki. A 15. perc viszont változást hozott. Előbb Becze, majd kevés időre rá Sulakov és Taratuhin is kiült a büntetőpadra. Az így adódó első kettős fórt pedig Tománek váltotta gólra, míg a másodikat a hazaiak kivédekezték. Egyenlő létszám mellett pedig Barabás lövésénél kellett résen lennie Onodinak.
A második harmad elején maradt a hullámzó játék, sok technikai hibával, hogy a 26. percben Péter kettőre növelje a vendégelőnyt emberhátrányban. Az újabb gól után maradt a korábban megszokott kép a pályán. A Sportklub közel járt a szépítéshez, de Beczének csak nem akart összejönni a gól. Ami késett, nem múlott. A harmad hajrájához közeledve előbb Bíró Tamás kotort be egy emberelőnyt, majd alig egy percre rá Részegh Tamás egalizált egy remek sakk-mattra játszott akció végén.
Az utolsó felvonásban minden kezdődhetett elölről. A Sportklub pedig meg is szerezte a vezetést, miután Becze lőtte a ketrecbe Valchar keresztpasszát. A gól nem törte meg a vendégeket, akik előbb Ferenc Csibi révén egy kapuvasat értek el, hogy majd kettős emberelőnyből egyenlítsenek. Ezt követően a kék-fehérek több alkalommal is megkapták az esélyt a kettős előnyre, de nem éltek velük.
Jöhetett a hosszabbítás, amely sokáig eseménytelenül zajlott, hogy az utolsó percben egy kontra végén Vesutkin megszerezze a győztes találatot a piros-fehéreknek.
Eredmény: Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói Hoki Klub 3–4 (0–1, 2–1, 1–1, 0–1) – hosszabbítás után /Bíró T. (39.), Részegh T. (40.), Becze (47.), illetve Tománek (16.), Péter (26.), Vesutkin (50., 65.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek