Gyergyói beruházások

Utakat, járdákat javítanak

120

Utak aszfaltozására, valamint járdaépítésre is fordít pénzt a Gyer­gyói-medencében Hargita Megye Tanácsa saját költségvetéséből – erről sajtótájékoztatón számolt be Barti Tihamér, az intézmény alelnöke.

Aszfalt kerül a Kovácspéter felé vezető útra Fotó: Keresztes Zoltán

Hétfőn fogadta el a megyei tanács a 2019-es költségvetést, ennek köszönhetően több gyergyói településen is javítják a megyei utakat.
Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke tegnap sajtótájékoztatón elmondta, a Gyer­gyó­újfalu közelében korábban leaszfaltozott útszakasz esetében a vasúti átjáró javítása elmaradt, most sikerült megegyezni, hogy a vasúttársasággal közös adminisztrálásba kerüljön az érintett útszakasz, így rendbe tehetik a kimaradt részeket is.
Gyergyószentmiklóson a Ko­vács­péter felé vezető út első két és fél kilométerének aszfaltozása szerepel a tervekben. A remetei tejporgyár felé vezető út macskaköves részét aszfaltozzák egészen a hulladéklerakó állomásig. Barti megjegyezte, ez több mint 10 millió lej értékű beruházás, a szükséges összeg felét szavazta meg most a tanács.
Orotva központjában másfél kilométeres útszakaszt aszfaltoznak, s terveket készíttetnek a Tölgyes–Ditró, valamint Orotva–Borszék megyei utak rendbe tételére is. Az útjavítások mellett a gyalogosforgalomra is gondoltak, járdaépítés is lesz több gyergyói községben.
Csomafalván a megyei út mentén egy oldalon épül majd járda, a közbeszerzési eljárás folyamatban van, s eddig két kivitelező cég jelentkezett. Az alelnök azt reméli, idén megvalósul a munka.
Ditróban a Tölgyes felé vezető út mentén épül járda, valamint Remete felé is egy szakaszon. Alfaluban is új járófelület lesz a megyei út mentén.
Az útjavításokon és járdaépítésen kívül a Gyergyószentmiklóson májusban zajló keresztény zenei fesztivál, a Feltöltő megszervezésére is jelentős összeget fordítanak. Az önkormányzatok beruházásaira 28 millió lejes kerettel rendelkezik a megyei tanács, ennek elosztásáról a későbbiekben döntenek.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek