Gyergyócsomafalván: Meghallgatták a lakók javaslatait

27

Kormánytámogatásból moder­nizálnak 14 községi utat Gyer­gyó­csomafalván: az első útfelújítási programból kimaradt részeken a héten kezdték el a munkát. Ezt megelőzően utcafórumokon hallgatták meg a lakók javaslatait, észrevételeit a program kapcsán.

Sok észrevétel érkezett a lakókkal való találkozás idején, ezeket továbbítjuk a tervező és a kivitelező csapatnak is, kérve őket, hogy a lehetőségek szerint vegyék figyelembe – mondta el az Országos Településfejlesztési Program (PNDL) keretében történő felújításokról Márton László Szilárd polgármester.
A kivitelező cég három csoportja kezdte el a munkát a héten, első lépésként a sáncok kitakarítása, a kapubejárók cseréje és az útfelület alapozása történik.
A község egyik legforgalmasabb, korábban már aszfaltozott utcája is teljes felújításon megy át: a Temető utcát 60 cm-es alapozás és töltés után kétrétegű aszfaltburkolattal látják el. Az utca bal oldalán betonsáncot alakítanak ki, biztosítva az Enke-pataknak a gyorsabb lefolyást, jobb oldalon fedett sánc és egy méter széles járda épül. Az utca végén parkolót alakítanak ki – részletezte a polgármester.
Az útfelújítás összértéke 5,8 millió lej, amelyből a másfél millió lejes önrészhez a község Hargita Megye Tanácsának támogatását kérte.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek