2021, január 18, hétfő.

Gyergyócsomafalva sportolással indított – Asztal mögé álltak

Második alkalommal szerveztek amatőr asztalitenisz-bajnokságot a csomafalvi tornateremben, felbuzdulva a legutóbbi év sikerén. A szervezők kimondott célja, hogy hagyományt teremtenek ebből.

A csomafalvi asztalitenisz-torna résztvevői

Asztalitenisz versennyel indították az évet Gyergyó­csomafalván, ahol a 24 bejelentkezett versenyző két nap alatt 126 mérkőzést játszott. A tavalyi rendezvény nagy sikerrel ért véget, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy hagyományt teremtenek. Igény van rá, ezért minden évnek ebben az időszakában megrendezik, így népszerűsítve a sportágat, és ugyanakkor mozgási lehetőséget biztosítanak a csomafalviaknak.
A hétvégén lezajlott bajnokság kétnapos volt, így több mérkőzést játszhattak a versenyzők, akik az első napi sorsolás után négy csoportba kerültek, ahol körmérkőzések után minden csoport legjobb három játékosa jutott a másnapi döntőbe, ahol szintén körmérkőzés után alakult ki a végeredmény. Mivel amatőr játékosoknak volt szervezve így a Délhegy Sportklub asztalitenisz csapata csak a szervezésben vett részt. Újdonság, hogy a Gyergyó-körzeti bajnokságba Csomafalva két csapattal fog indulni.
A győztes egy vándorserleget is magáénak tudhatott egy évig. Az első három helyezett továbbá serleggel, éremmel, valamint asztalitenisz ütővel gazdagodott. A rendezvény főtámogatója a Csomafalvi Közbirtokosság volt, míg támogatóként Csomafalva Polgármesteri Hivatala szállt be, amely a rendezvény helyszínét biztosította, valamint a Jánosi Pékség. A szervezők továbbá köszönik a a Délhegy Sportklub Asztalitenisz csapatának – Benedek Árpád, Molnár Tibor, Péter László, Kedves Botond – a segítséget.
A verseny dobogósai: 1. Ambrus Péter, 2. Székely Zoltán, 3. Korpos Levente. A legfiatalabb játékos Bálint Rajmund volt, a legidősebb Bege László, a legtechnikásabb játékos címet Köllő Gábor érdemelte ki, míg a legjobb asztaliteniszezőnek járó elismerést Molnár Lóránt.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb