2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Gyergyóalfalu fiatal krónikásait keresik

Legyél te is Alfalu krónikása! – ezzel a címmel jelentetett meg felhívást közösségi oldalán a nagyközség polgármesteri hivatala. A kezdeményezéssel elsősorban a fiatalok érdeklődését szeretnék felkelteni a mindennapinak tűnő helyi értékek, emberek, történetek iránt.

A község központja. Értékek látnivalókban és olvasnivalókban Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A kutatómunkára 14 év fölötti diákok és fiatal felnőttek jelentkezését várják, akiket érdekel a község, a szűk családjuk története, szívesen beszélgetnek idősebbekkel a háborús időkről, régi ételekről, szokásokról, amelyek egyedivé és jellegzetessé teszik ezt a közösséget.
Gyergyóalfalu történelme, az innen származó nagyszámú képzőművész tevékenysége, a természeti és földrajzi adottságok egyedisége, neves személyiségeinek portréja már számos kiadványban, dokumentumfilmben és könyvben megjelent. Most olyan hétköznapi hősöket keresnek, azokat a történeteket kutatják, amelyek méltóak arra, hogy meg legyenek örökítve az utókor számára is – állítják a kezdeményezők.
A kutatómunka eredményeit megjelentetik majd a község honlapján és az összegyűlt anyag mennyiségének függvényében összegzik azt valamilyen formában. A kezdeményezéshez augusztus hónap folyamán is lehet csatlakozni a 0744–970356-os telefonszámon.

Boncina-Székely Szidónia

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb