2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Gyerekek a gyerekekért

Már biztos, hogy fellépnek augusztus elején Székelyföldön a Virtuózok tehetségkutató műsor sztárjai: Boros Misi zongorista, Kiss Zoltán hegedűs, valamint Rigó Ronald zongorista is. A Virtuózok stábja a koncertkörút során előválogatást is tart, hogy a tehetségkutató műsor hamarosan induló, második szériájába a székelyföldi tehetségek is bekapcsolódhassanak. A nyár végi koncertkörút megálmodója és részben anyagi támogatója Molnár Levente székelyföldi származású operaénekes.BorosMisi1

HN-információ
Székelyföldi turnéra készülnek a Virtuózok, a világ első, Magyarországon lezajlott komolyzenei tehetségkutató műsorának fiataljai. Augusztus elején Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön helyi zenekarokkal közösen lépnek fel Héja Domonkos karmester vezényletével. A fellépő zenészek között lesz Boros Misi, a 11 éves zseniális zongorista, a kicsik korcsoportjának nyertese, akinek édesanyja Csíkszentmiklósról származik, Kiss Zoltán hegedűs, szintén a kicsik korcsoportjának döntőse, valamint Rigó Ronald a budapesti Zeneakadémia kitüntetéssel végzett zongoristája, és a névsor tovább bővül. A székelyföldi koncertkörút gondolatát Molnár Levente operaénekes vetette fel, aki különösen fontosnak tartja, hogy a példaértékű, tehetséges zenészek élőben is bemutatkozzanak szülőföldjén.
A koncertkörút lehetőséget biztosít arra, hogy a székelyföldi tehetségek a Virtuózok második kiadásába jelentkezhessenek. A Virtuózok stábja ugyanis augusztus 5-én meghallgatást tart Csíkszeredában, a Nagy István Művészeti Középiskola épületében. Az előválogatásra Székelyföld minden részéből várják mindazokat a fiatalokat, akik a komolyzene iránt elhivatottságot éreznek és ezt versenyhelyzetben is szeretnék megmutatni. A nyár végi koncertkörút jótékonysági célt is szolgál: a hangversenyek bevételét ugyanis a Szent Ferenc Alapítvány gondozottjainak ajánlották fel az szervezők. Molnár Levente ötlete alapján a műsor címe is ezt a szándékot kívánja erősíteni: Gyerekek a gyerekekért.
A Virtuózok székelyföldi kon­certsorozata augusztus 6-án Szé­kely­udvarhelyen kezdődik, másnap, augusztus 7-én Sepsiszentgyörgyön, augusztus 8-án Csíkszeredában, a Művészetek Házában (a Szakszervezetek Művelődési Házában) lépnek fel az előadók.

A mi Misikénk – villáminterjú Boros Misivel

Boros Misi a Virtuózok decemberi döntője óta számos meghívásnak tett eleget a világ minden táján. Az édesanyja révén csíkszentmiklósi származású zongorista ezúttal Milánóból válaszolt kérdéseinkre, megjegyezve, nagyon várja, hogy a második otthonában is koncertezhessen.

– Hogyan alakultak a napjaid, amióta híres lettél, s már nemcsak zenei körökben, hanem akár az utcán is felismernek? Mi volt eddig a legemlékezetesebb élményed ezzel kapcsolatban?

– Lényegében semmi nem változott, annyi csupán, hogy nagyon sok fellépésem van, aminek nagyon örülök. Igen, gyakran felismernek az utcán. Az egyik szép történet az volt, amikor apukám egyik ismerősével találkoztunk Pécsen, akit már rég nem láttunk. Amikor felismert, meglepődve mondta, nem is tudtam, hogy a mi Misikénk a ti Misikétek. Talán fordítva – válaszolta nevetve apukám.

– A Virtuózok döntője óta eltelt időszakban számos fellépésed volt. Melyik ezek közül a legemlékezetesebb?

– Mindegyik koncert nagy öröm számomra. Januárban felléptem az Avery Fisher Hallban New Yorkban, majd játszottam Brüsszelben, Komáromban, Budapesten, Pécsen, és még nagyon sok helyen, az első önálló koncertet pedig Nagyváradon adtam. Nagy meglepetés volt mindannyiunk számára, amikor kiderült, hogy a nagyváradi koncert szervezője, Derzsi Ákos édesanyja, Tamás Magdolna, Csíkszépvízről származik, sőt még édesanyámat is tanította az óvodában.

– Ha téged hallgatlak/hallgatunk, úgy tűnik, hogy tökéletesen játszol. Lehet még ennél is tökéletesebb?

– Mindig lehet még tökéletesebben játszani, mindig tudom, min kellene még javítani, és mindig arra törekszem, hogy még jobban játsszak.
Daczó Katalin

Kapcsolódó cikkek:

14,333RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb