Gyenge meccsek

56

Hazai környezetben csak szenvedett az FK Csíkszereda csapata a labdarúgó harmadik liga ötödik játéknapján, míg a Székelyudvarhelyi FC-nél még várni kell az első győzelemre. Csalódást keltő játékkal rukkolt elő a két csapat a hétvégén.

Csak egy óriási helyzetet jegyeztek a csíki focisok (sötét mezben) Fotó: László Róbert
Csak egy óriási helyzetet jegyeztek a csíki focisok (sötét mezben) Fotó: László Róbert

Tökéletes teljesítményt tu­dott a háta mögött az FK Csíkszereda a Bákói Aerostar elleni pénteki mérkőzésig a labdarúgó harmadik ligában. És minden adott volt ahhoz, hogy ezt a jó formát meg is tartsák: hazai pálya, közepes ellenfél, remek időjárás és lelkes szurkolók. A pályán mutatott játék viszont messze elmaradt a várakozásoktól.
A találkozó első felében a vendégek voltak aktívabbak, és egy-egy pontatlan átvevés akadályozta meg őket abban, hogy ne kerüljenek ziccerbe. Majd kiegyenlítődött a játék, de a helyzetek elmaradtak. A fordulást követően valamivel aktívabb volt az FK, de kapura egyáltalán nem voltak veszélyesek, ahogy az ellenfél sem. A mérkőzés egyetlen kapura lövését és egyben komoly helyzetét a 90. perc hozta meg, amikor a csereként beálló Antal Norbert 16 méterről eleresztett remek löketét a vendégek kapusa hatalmas bravúrral tornázta ki a léc alól. A vége igazságos 0–0 lett.
Székelyudvarhelyen a házigazda SZFC még mindig az első pontjaira várt, és ezt a Sporting Liești ellen akarta megszerezni. A Galac megyei csapat viszont nagyon kemény diónak bizonyult. A vendégek már az első percektől kezdve saját térfelükre tolták be az SZFC-t, és így nem is volt meglepő, hogy a 30. percben megszerezték a vezetést. Ez pedig teljesen padlóra küldte a hazai csapatot, amelynek vesszőfutása a második félidőben is folytatódott. Ekkor ugyanis nem kevesebb mint 18 perc alatt a vendégek eldöntötték a találkozó sorsát. Előbb Dushkay bólintotta a labdát az SZFC hálójába egy szögletet követően, majd az 58. percben Adamache precíz szabadrúgása már 3–0-t eredményezett. A hátralevő időben a Liești mezőnyfölényben játszott, míg a hazai oldal által kialakított helyzetek rendre kimaradtak.

Eredmények
A 3. Liga 5. fordulójának eredményei: FK Csíkszereda – Bákói Aerostar 0–0.
Székelyudvarhelyi FC – Spor­ting Liești 0–3 (0–1) /Manea (30.), Dushkay (47.), Adamache (58.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek