kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Gyapjúértékesítési minimis-támogatás: Közeleg az elszámolási határidő

Hiába a duplájára emelt kilónkénti támogatás, mégsem igyekeznek gyapjúértékesítési elszámolásaik benyújtásával a Hargita megyei juhtartók. Egy héttel a határidő lejárta előtt a támogatásra jogosult 255 juhosgazdának csak alig egyharmada nyújtotta be elszámolását.

Legkésőbb november 1-jéig nyújthatják be a megyei mezőgazdasági igazgatósághoz gyapjúeladást igazoló pénzügyi do­ku­mentumaikat a kilónkénti 2 lejes gyapjúértékesítési támogatásra igényt tartó juhosgazdák. A gyapjú eladását igazoló okmány jogi személyek vagy engedélyezett egyéni, illetve családi vállalkozások esetében lehet számla, magánszemélyek esetében a termelői könyvecske lapja is – hívja fel az érintettek figyelmét a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság.
Hargita megyéből a gyapjúértékesítési programban részt vevő 255 juhtartó közül mindeddig csupán 83 gazda nyújtotta be elszámolását, ezek alapján összesen 94 tonnányi eladott gyapjúmennyiségre kérik a kilónkénti 2 lejes támogatást – tudtuk meg tegnap a szakigazgatóság munkatársaitól. Az adatokból az is kitűnik, hogy az elszámoláshoz szükséges dokumentumok benyújtását sokan az utolsó pillanatokra halasztották, így az egy hét múlva, jövő pénteken lejáró határidőig a mezőgazdasági igazgatóság még legalább 100-150 juhosgazda érkezésére számít.

Domján Levente

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb