Gőzerővel készülnek a SZKA-nál

35

Több felkészülési meccset letudott a férfikézilabda-bajnokság másodosztályának rajtja előtt a
Székelyudvarhelyi Szejke SK, ám továbbiak vannak tarsolyban. Közben utánpótlástornát rendeztek és utánpótlástornára utaznak a Székelyföldi Kézilabda Akadémia különböző csapatai.

Jól sikerült az első SICBall torna Székelyudvarhelyen Fotó: kezilabda.ro

Három felkészülési mérkőzésen van túl a második ligás Székelyudvarhelyi Szejke SK, amely a másodosztályú férfikézilabda-bajnokság visszavágóira készül gőzerővel. A Sipos Lóránt által felkészített udvarhelyi csapat nyitásként az első osztályú Kolozsvári U-val 36–36-os döntetlent játszott Kolozsváron, majd a szintén első ligás Tordai Potaissától 42–26-ra kikapott. A harmadik meccset viszont már sikerült behúzni a Segesvári Olimpiai Központ ellen 35–26 arányban. Ma Fogarason játszik Sipos Lóránt együttese, majd másnap ugyanott a szintén a Bölények Ligájában szereplő Foksányi VSK lesz az ellenfele. A felkészülési periódust a január 26-i, Brassói Olimpiai Központ elleni mérkőzés zárja, ezt szombaton 12 órától a Bányai János Kollégium sporttermében tartják.

Váradon kezdenek
Január 30-án 17 órától játssza az idény második felének első bajnoki találkozóját a Szejke SK. Sipos Lóránt együttese a nagyváradi Antonio Alexe sportcsarnokban lép pályára. Emlékeztetőül: a bajnokságot szintén Váradon kezdte a Szejke SK, akkor egy góllal, 33–32-re kikapott, majd november elején hazai pályán 38–31-es diadalt aratott a váradi csapat felett.

SICBall torna
SICball torna néven U13-as, barátságos jellegű tornát tartott a Székelyföldi Kézilabda Akadémia. Az ifjúsági 4-es korosztályú, barátságos jellegű megmérettetésen a lányoknál három, a fiúknál négy csapat vett részt, utóbbiaknál az Akadémia három csapattal (1-es és 2-es, valamint a székelykeresztúri csoport) vett részt. A sportcsarnokban lejátszott tornán a csíkszeredai lányok bizonyultak a legügyesebbnek, a fiúknál pedig az Orbán Szilárd és Kónya Hunor által irányított akadémiai, udvarhelyi, II-es számú csapat. A fiúknál az utolsó meccs nagyon kiélezettre sikerült, az Akadémia I-es számú csapata 10–11-es első félidő után 20–20-ra végzett a Brassói Transilvaniával. A lányoknál nagyon könnyedén a Csíkszeredai VSK hozta mindkét meccsét.
A torna eredményei: fiúk: Szé­kelyudvarhely SZKA – Székely-
keresztúr 30–15 (15–8), Brassói Transilvania – Székelyudvarhely SZKA-ISK II. 15–19 (3–10), Szé­kelyudvarhely SZKA – Székely-
udvarhely SZKA-ISK II. 16–20 (8–10), Brassó – Székelykeresztúr 31–12 (17–3), Székelykeresztúr – Székelyudvarhely SZKA-ISK II. 15–32 (9–15), Székelyudvarhely SZKA – Brassói Transilvania 20–20 (10–11); lányok: Székelyudvarhely SZKA – Homoródalmás 21–10, Székelyudvarhely SZKA – VSK Csíkszereda 11–29, Homoródalmás – Csíkszereda 9–29.

Két tornán vesznek részt
Szeged és Tiszaföldvár ad otthont két meghívásos tornának a hétvégén, az Akadémia több csapattal is hivatalos.
A Bakó Lajos által edzett ifjúsági 3-as korosztályú fiúcsapat Tiszaföldváron, a Téli Kupán vesz részt egy négycsapatos tornán. A Székelyföldi Kézilabda Akadémia együttese a házigazda Tiszaföldvár VSE-n kívül az Orosházi FKSE és a Diósdi Diáksport Egyesület csapataival játszik.
Az Orbán Szilárd által edzett ifi 4-es fiúcsapat a Pick Szeged gyerektornáján, a Pickball U13-as rendezvényén vesz részt, ezt a szegedi Csonka János Szakközépiskola tornatermében tartják szombaton, január 26-án. Az Akadémia csapata az A csoportba került a házigazda Pick Szeged és a Gyöngyösi KK mellé, a B jelű hármasban pedig a Kecskeméti Junior SN KFT, a Telekom Veszprém és a PSN Zrt. együttesei csapnak össze.
Az U11-es korosztály (Kuti László és Stefán András mini­kézilabdázói) szintén Szegeden lesz a hétvégén, ugyanezen a tornán játszik másnap, január 27-én, vasárnap. A B csoportban a Pick Szeged II.-es és a Békés Drén SC csapataival küzd. A másik hármasban a Pick Szeged I-es csapata, a Veszprém és a Kecskemét együttesei játszanak. A helyosztókat vasárnap rendezik. Ez a korosztály egy nappal korábban Algyőn a Telekom Veszprémmel, majd az Algyői FK csapatával méri össze tudását.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek