Gőzerővel építkezik a Gyergyói HK

Remek játékos aláírását szerezték meg

56

Nagyszerű igazolást jelentett be a Gyergyói HK jégkorongcsapata. Szabó Krisztián hazatér Székesfehérvárról Gyergyó­szent­miklósra.

Szabó Pál Krisztián hazatér Gyergyószentmiklósra

Alapos építkezésbe kezdett a Gyergyói HK jégkorongcsapata, amely építi a soron következő idényre a keretét. A piros-fehérek kimondott célja, hogy a 2020/2021-es szezonban trófeákat nyerjenek, és ennek érdekében hazahozták Székesfehérvárról Szabó Pál Krisztiánt.
„Amikor egy újabb erősítést bejelentünk, fel szoktuk sorolni, hogy korábban milyen szinten, milyen csapatoknál jégkorongozott. Mutathattunk be már NHL-ben tapasztalatot szerzett játékost vagy többszörös KHL bajnokot is. Szabó Krisztián esete más: nem az a lényeg, hogy meddig jutott, hanem sokkal fontosabb, hogy honnan indult!
Itt, Gyergyószentmiklóson született, itt kezdett jégkorongozni. Két edzője, akinek sokat köszönhet: Kémenes Balázs és Kercsó Árpád. Gyermekként is együtt játszott olyan csapattársakkal (Csergő Hunival, Barabás Lacikával és Elekes-Darabont Hunival), akikkel most a GYHK csapatában újra találkoznak. Krisztián 10 éve, 14 évesen került Székesfehérvárra, és ott, Magyarország legerősebb jégkorongközpontjában vált felnőtt játékossá.
De persze azért az eddig elért eredményeiről se feledkezzünk meg: az U18-as magyar nemzeti együttesben a divízió 2/A jelű vébén, majd egy osztállyal fennebb, az 1/B-ben is aranyat nyert, az U20-asokkal pedig szintén feljutást ünnepelhetett a divízió 2/A megnyerése után. A most 24 éves csatár a Titánoknál 71 Erste Liga-mérkőzésen szerepelt, és a Hydro Fehérvár AV 19 színeiben játszott 161 EBEL-meccs tapasztalatával, magyar felnőttválogatottként, ereje teljében jön haza, hogy a Gyergyói Hoki Klub színeiben érjen el sikereket” – írják a GYHK közleményében.

Elhalasztották az olimpiai selejtezőt
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztotta a férfiak augusztusra tervezett utolsó olimpiai selejtezőkörét, így a a több székelyföldi játékost is a soraiban tudó magyar válogatott rigai tornáját is.
A magyar nemzeti válogatott a lett fővárosban a házigazdák mellett az olaszokkal és a franciákkal mérkőzik, ám az eredetileg idén augusztus 27–30. közé tervezett időpont helyett 2021. augusztus 26–29-én – jelentette be szerdán honlapján az IIHF.
A 2022-es pekingi ötkarikás játékok záró kvalifikációs körében három, egyenként négy válogatottat felvonultató tornát rendeznek, amelyek győztesei léphetnek jégre Kínában. Pozsonyban Szlovákia, Fehéroroszország, Ausztria és Len­gyelország, míg Norvégiában egy később kijelölendő helyszínen a hazaiak mellett Dánia, a Koreai Köztársaság és Szlovénia száll harcba a kvótáért.
A halasztásnál lényeges szempont volt, hogy a kvalifikációs kört az észak-amerikai profiliga szünetében rendezzék, miután az érintett 12 együttesből 9-ben szerepelhetne NHL-játékos.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.