2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Görbe Péter versenyvizsgával foglalta el a főtanfelügyelői állást

Négyéves időszakra kapott megbízást Görbe Péter volt szakoktatásért felelős tanfelügyelő, aki tegnap sikeresen versenyvizsgázott a Hargita Megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelői állására meghirdetett versenyvizsgán.

Görbe Péter főtanfelügyelő. Megerősítették hivatalában Fotó: Balázs Árpád
Görbe Péter főtanfelügyelő. Megerősítették hivatalában Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]M[/dropcap]iután Bartolf Hedwig volt főtanfelügyelő januárban lemondott tisztségéről, miniszteri rendelettel ideiglenesen Görbe Péter vette át a Hargita Megyei Tanfelügyelőség vezetését. Görbe kinevezése augusztus 31-ig szólt, ezért az oktatási minisztérium tegnap versenyvizsgát tartott a főtanfelügyelői állás következő négyéves mandátumának betöltésére, a vezetői tisztségre egyedül Görbe Péter volt szakoktatásért felelős tanfelügyelő jelentkezett.
– Jobb szerettem volna, ha a fiatal kollégák közül is jelentkezik valaki a tisztségre, vállalkozók hiányában azonban egyedül vizsgáztam, és a jelentkezésemet pozitívan bírálta el a minisztérium – közölte tegnap délután Görbe Péter. A megbízott főtanfelügyelő tehát folytatja a munkát, elsőként augusztus második felében az egy évre kinevezett igazgatók és igazgató-helyettesek új kinevezése lesz a feladata, mivel az oktatási minisztérium továbbra sem szervez versenyvizsgát ezeknek az állásoknak a betöltésére.
– Augusztus végén lejár az óvodák és iskolák vezetőinek egyéves megbízása, ezért szeptember elején újra kinevezzük az igazgatókat. Én személy szerint nem változtatnék a tanintézményekben jelenleg vezetői tisztséget betöltő személyek listáján, a kollégák előrejelzései szerint azonban lesznek olyan oktatási intézmények, ahol lemondásra készülnek az igazgatók. Ők augusztus 31-ig kell meghozzák végleges döntésüket és jelezzék azt a tanfelügyelőség felé – tudtuk meg a főtanfelügyelőtől.
Görbe Péter a kinevezésével kapcsolatosan annyit mondott, hogy az eddig tőle már megszokott rend és fegyelem jellemzi majd továbbra is a munkáját, szeretné, ugyanakkor, ha minden gyermek megtalálná helyét a megye oktatási intézményeiben.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb