2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Gólt kell lőni a harmadosztályért

Valamelyest hátrányból indítja a labdarúgó 3. Liga selejtezőmeccsének odavágóját az FC Székelyudvarhely, miután hazai környezetben csak döntetlent játszott a Gelencei Nemerével. Még nincs minden vesztve, szombaton délután rendezik a visszavágót a Kovászna megyei bajnoknál. A párharc győztese feljut egy osztállyal fennebb.

Értékesíteni kell a helyzeteket
Értékesíteni kell a helyzeteket

[dropcap]T[/dropcap]amás Előd a hosszabbítás perceiben egyenlített a sétatéri stadionban, így 1–1-re végződött a két fél első csatája. A visszavágót szombaton 17 óra 30 perctől rendezik a Gelencei Nemere otthonában, a háromszékiek addig mindenképp előnyben vannak, amíg nem kapnak gólt, hiszen az összetett eredményét veszik alapul, így az idegenben szerzett találat sokat érhet.
Ezzel tisztában van az FC Székelyudvarhely edzője is, Botorok János: „Nem dőlt el semmi sem, bármilyen eredmény született volna az első mérkőzésen, úgyis úgy utaztunk volna el az idegenbeli összecsapásra, hogy nyerjünk. Az biztos, hogy ezúttal rá vagyunk kényszerítve arra, hogy ezt tegyük. Addig a hazaiaknak nem lesz sürgős a mérkőzés, amíg mi nem rúgunk gólt. Sokkal agresszívabb focit kell bemutatnunk, mint az első felvonásban. Igazából az első húsz percben voltunk gyengébbek, aztán rendeztük sorainkat. Képesnek érzem a csapatom, hogy megverjük az ellenfelet, bízok is bennük, hogy pozitív eredményt érünk el” – mondta el lapunk érdeklődésére.
A kerettel kapcsolatos hír, hogy mindenki egészséges, egyedül az egyenlítést összehozó Tamás Előd küszködik kisebb sérüléssel, de a tréner úgy véli, hogy amennyiben szükség lesz a játékára, akkor bevethető lesz a labdarúgó.
A tét nem kicsi, hiszen a párharc győztese a soron következő idényben már nem a megyei bajnokságban, hanem a 3. Ligában indulhat – egyébként ez az SZFC célkitűzése. Az odavágón meglátszott, hogy a sportszeretők igényelnék a nagypályás labdarúgást, majdnem hétszázan látogattak ki a meccsre.
Az udvarhelyi klub nyitott, hogy szurkolói buszt indítson a Kézdivásárhely melletti Gelencére, amennyiben erre lesz kereslet. Az edző információi alapján többen egyénileg oldják meg az utazást.

Józsa Csongor

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb