péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Gólkamerát szerelnek fel

A legutóbbi jégkorong MOL Liga-idény előtt fogalmazódott meg az igény arra vonatkozóan, hogy a nemzetközi sorozatban is bevezetésre kerüljön a videogólbíró rendszer a kétes gólok tisztázása érdekében. A mai nap Csíkszeredában a Vákár Lajos Műjégpályán is elkezdik felszerelni a tech­nológiát.

Csíkszeredában is videogólbírót szerelnek Fotó: illusztráció

Technikai újítások kezdődnek ma Csíkszere­dában a Vákár Lajos Mű­jégpályán, ahol elkezdik felszerelni a videogólbíró-rendszert. Az újításnak előzménye is van, hiszen még a 2015/2016-os idény elején fogalmazódott meg a csapatok kérésére, hogy jó volna bevezetni a MOL Ligában is a videogólbíró-rendszert. Ezzel a kéréssel egyetértett a Magyar Jégkorong Szövetség korábbi elnöksége is, és az ígéret szerint minden magyarországi csapat legkésőbb 2015. december 20-ig megkapta rá a TAÓ-t. De az erdélyi csapatok – Csíkszerdai Sportklub és a Brassói Corona – is megkapták az ígéretet arra, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) jóvoltából ők is kapnak egy-egy rendszert.
Ez a pillanat pedig most érkezett el. Csíkszeredában ma kezdik el a rendszer felszerelését. Első körben a munkálatokat végző szlovákiai szakcég a kábelezést, illetve kamerák – összesen négy lesz – felszerelését kezdi el. Lapunk információi szerint Brassó is kap egy rendszert a MJSZ-től.
Cseke Szilárd a Sportklub aligazgatója kérdésünkre elmond­ta, hogy a videogólbíró rendszert pénteken még nem fogják alkalmazni a Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest mérkőzésen, hiszen annak felszerelése még nem lesz végleges. Továbbá egyelőre személyzet sincs arra, aki értene a rendszer működéséhez. Erre a feladatra ki kell képezzenek embereket.
Örvendetes viszont, hogy a rendszer építése elkezdődik, hiszen már ebben a szezonban is több kétes eset történt a Vákár Lajos Műjégpályán, amelyek orvoslásában sokat segített volna a videogólbíró-rendszer. A legemlékezetesebb kétségkívül a Csíkszeredai Sportklub – Ferencvárosi TC összecsapás volt, amelyen a játékvezetők két gólt is érvénytelenítettek, de egyet a rendszer segítségével elemezhettek volna is.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb