Gólgazdag mérkőzésen nyert a sportklub – Káosz a jégen

114

A tavalyi román bajnoki döntőt követően idén is Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona párharcot rendeznek a jégkorongbajnokságban. A párharc első meccse a várakozásokkal ellentétben nem hozott túl színvonalas játékot, viszont annál több gólt. Szám szerint tizenhatot, amelyből kettővel többet szerzett a hazai csapat. A döntő második meccsén mindkét csapattól sokkal több kell, legalábbis védekezésben. A kisdöntőben hatalmas meglepetésre a Gyergyószentmiklósi Progym összesítésben 2–0-s hátrányba került.

A kapuk előtt nagy volt a forgalom. Mindkét oldalon sok gól esett Fotó: László F. Csaba

Elkezdődött tegnap este a román jégkorongbajnokság döntője, amelyben a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona találkozik az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Az eddigi egymás elleni döntőkből hármat a Sportklub, míg kettőt a Corona nyert.
Az idei finálé álomszerűen kezdődött a hazai csapatnak, amely első akciójából gólt szerzett, majd a negyedik minutum elején újfent beköszönt Polcnak. A kék-fehérek ekkor elemükben voltak: sorra alakították ki a helyzeteket a brassói kapu előtt, de mindent elhibáztak. A legnagyobbat Bíró T., akinek üres kapuba tartó pakkját hatalmas bravúrral védte Polc. A kihagyott helyzetek visszafelé sültek el, és Macmillan az első hazai megingást góllal büntette.
A második felvonás eleje az első fordítottja volt. A Brassó kezdett be alaposan, és percek alatt 4–2-es előnyre tett szert. És hogy mennyire hullámzó volt a meccs, arról mi sem beszél többet, minthogy a Sportklub innen felállt, majd megfordította az eredményt, de Macmillan hamar újfent egalizált. A harmad hajrájához érkezve egy gyors hazai kontra végén viszont Antal Zsombor ért találatot, így továbbra is a Sportklub vonulhatott előnnyel a pihenőre.
Az utolsó felvonás sem hozott sok változást a csapatok játékában. Előre veszélyesek voltak, hátul viszont igencsak sebezhetők, Gliga pedig hamar egalizált. A 45., illetve a 48. percben viszont megrázta magát a Leo Gudas–Hozó Levente edzőpáros legénysége, és Fodor, illetve Szcsasztlivij góljaival kettővel vezettek már. Itt viszont még nem volt vége. Az 52. percben egy hosszan vizsgált vendégtalálatot érvényesítettek a fehérorosz játékvezetők, hogy végül a meccset Bíró Tamás üres kapus gólja zárja le.
A csapatok ma este 18.30-tól újfent egymásnak feszülnek, amelyre sokat kell javuljanak. Az előrefelé játékkal nem volt gond, de hátul óriási lyukak tátongtak mindkét oldalon.

Kikapott a Progym
Hatalmas meglepetésre a Gyer­gyó­szentmiklósi Progym újabb vereséget szenvedett a Bukaresti Steaua ellen a kisdöntőben. A hazaiak Boriszenko góljával még vezettek, utána viszont megtört a csapat játéka. A Steaua a kapu előtt jóval határozottabb volt és helyzeteivel sokkal jobban teljesített, hogy végül a meccset is behúzza 7–4 arányban. Ezzel a „bakák” egy nyertes meccsre kerültek a bronzéremtől.

Darvas Attila

[box type=”shadow” ]Román bajnoki döntő

1. meccs: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 9–7 (2–1, 4–4, 3–2) /Valchar (2., 30.), Fabus (4., 28., 34.), Antal Zs. (39.), Fodor (45.), Szcsasztlivij (48.), Bíró T. (57.), illetve Macmillan (17., 35.), Ölander (23.), Jemeljanenko (25.), Péter (27.), Gliga (41.), Mihály Á. (52.).
A döntő további mérkőzései: ma: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30); március 31., szombat: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (18.30); április 1., vasárnap: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (18.30); április 3., kedd (ha kell): Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30); április 5., csütörtök (ha kell): Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (18.30); április 7., szombat (ha kell): Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30).

Román bajnoki kisdöntő

2. meccs: Gyergyószentmiklósi Progym – Bukaresti Steaua 4–7 (1–2, 1–3, 2–2) /Boriszenko (7.), Butszenko (40.), Novak (41., 51.), illetve Janisevszki (8.), Constantin (20., 45., 51.), Limanszki (25., 33.), Timaru R. (37.)/.
A párharc állása: 2–0 a Steaua javára.
A kisdöntő további meccsei: 3. mérkőzés, csütörtök: Bukaresti Steaua – Gyergyószentmiklósi Progym (18.30, Gyergyószentmiklós);
4. mérkőzés, péntek, ha kell: Bukaresti Steaua – Gyergyószentmiklósi Progym (18.30, Gyergyószentmiklós); 5. mérkőzés, szombat, ha kell: Bukaresti Steaua – Gyergyószentmiklósi Progym (18.30, Gyergyószentmiklós).[/box]

A cikk a Hargita Népe március 28-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek