Góbéságok Manchesterben

Székely termékekkel ismerkedtek

129

Idén is nagy népszerűségnek örvendett a már második alkalommal megszervezett Góbéfest az angliai Manchester szívében június 22–24. között. Az eseménnyel a Kárpát-medence gazdag kultúráját és gasztronómiáját kívánják megismertetni az Egyesült Királyság lakóival.

Tucatnyi termelő népszerűsítette Hargita megyét Fotó: HMT Sajtószolgálat

A különböző kulturális prog­ramok mellett Har­gi­ta Megye Tanácsa alin­tézménye, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség szervezésében több mint tíz Székely termék termelő is népszerűsítette a térségünk értékeit. Így a Fenyőalja Egyesület részéről Orbán Melinda és Ambrus Klára lekvárokat és szörpöket állított ki. A Szentábrahámi gyógynövényes kert képviseletében Csíki Emese gyógynövényekkel volt jelen. Albert Flórián gyógynövényekből készült termékeiből is vásárolhattak az érdeklődők. Gyergyószentmiklósról Bartha Zsolt mézzel, a Székelyfalat hentesáruval, Salamon Éva tojásfestési termékeivel volt jelen. A Zolsport a kürtőskalács-készítés teljes folyamatát mutatta be a téren megfordulóknak. A csíkszentsimoni Csíki Sör Manufaktúra sörkülönlegességeit is megkóstolhatták.
Mindezek mellett megyénk turisztikai célpontjait és kikapcsoló­dási lehetőségeit a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás beszámolóiból tájékozódhattak. A jó hangulatot megyénkből a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes biztosította.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.