Gázhálózat-bővítés Gyergyószentmiklóson

Válasz a lakossági igényekre

290

Az egyre inkább növekvő igénylések száma miatt – a Hargaz Rt. megbízásából – a gázhálózat bővítésén dolgoznak Gyergyó­szent­miklóson. A Hargaz fejlesztési osztályának vezetője, Marosi Albert lapunk megkeresésére azt mondta, a lakossági igényekre igyekeznek választ adni a rendszer­bővítési munkálatokkal, hozzá­téve: ezzel párhuzamosan, folyamatosan kérvényezhető a rendszerre való csatlakozás.

Munkálatok a Miron Cristea utcában. A gázhálózatot bővítik Fotó: Kertész László

Mikor Gyergyó­szentmik­ló­son bevezették a gázt, többnyire csak a kazánházakat célozták meg, emellett pedig csak néhány egységnél, például az aszfaltüzemnél és a pékségeknél volt erre szükség – tekintett vissza a Hargaz Rt. fejlesztési osztályvezetője, Marosi Albert.
Jelenleg a város több pontján is zajlanak a rendszerbővítési munkálatok, ilyen például a Miron Cristea, vagy ahogy főként a lakók ismerik: a Gimnázium utca is, ahonnan a városi kórház felé haladva helyeznek el új vezetékeket. Marosi Albert rámutatott, a város központi és északkeleti része kiadható gáz nélkül maradt, ami kizárólag a rendszer bővítésével orvosolható.
A csatlakozási díjakat illetően az osztályvezető közölte, több szempontot is figyelembe kell venni: ha az igénylés olyan helyről származik, ahol már van gázvezeték, akkor kizárólag a csatlakozási díjat kell kifizetni, ha viszont nincs, akkor társfinanszírozásos módszerrel helyezik le a vezetékeket, és ezt követően lehet csatlakozni a rendszerre. Marosi hangsúlyozta, a csatlakozási díjat minden esetben ki kell fizetni, majd a költségeknél maradva egy újabb esetleges szempontként a kapacitásfoglalást említette, amely akkor lép érvénybe, ha hálózatrészt kell kialakítani ahhoz, hogy legyen kiadható gáz.
– Megteremtjük egy jelentős gázmennyiség kiadásának a lehetőségét, ez a mennyiség azonban nem végtelen – pontosított a bővítési munkálatokat illetően.
Csatlakozási igénylésüket a Hargaz gyergyószentmiklósi irodájában (Virág negyed, 49-es tömbház) jelezhetik a lakók, Marosi Albert pedig hangsúlyozta: fontos, hogy minél hamarabb nyújtsák be a szükséges dokumentumokat.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.