Gazdasági miniszter: A vendéglátóipari ágazatban az első lépés a teraszok fokozatos megnyitása kell hogy legyen

257

A turizmus addig nem tud újraindulni, amíg a turista nem érzi biztonságosnak a nyaralást, a vendéglátóipart illetően pedig az első lépés a teraszok fokozatos újranyitása kell hogy legyen, mihelyt az egészségügyi tárca ezt engedélyezi, fejtette ki Virgil Popescu gazdasági miniszter csütörtökön.

HN-archív

A miniszter azt is megjegyezte, reméli, hogy ez minél hamarabb megtörténik, mert véleménye szerint mindenki vágyik már kiülni kávézni egy kávézó vagy vendéglő teraszára.

Virgil Popescu a romániai kis- és középvállalkozások országos tanácsa (CNIPMMR) által szervezett videókonferencián vett részt.

A miniszter leszögezte, a koronavírus-pandémia ezt a két szektort érintette a legsúlyosabban, de nem lehet erőltetnia turizmust, ha a turista nem érzi magát biztonságban, ha olyan intézkedéseket hoznak a hatóságok, amelyek megijesztik a lazítani vágyókat.

– Emiatt türelmesnek kell lennünk, várjuk, hogy a dolgok lecsendesedjenek, és időközben a szállodatulajdonosokkal, az utazási irodákkal közösen találjuk meg a legjobb megoldásokat a turizmus újraindítására – fűzte hozzá a gazdasági tárcavezető.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.