Gazdanapok Gyergyószentmiklóson

38

Megtartották a már hagyományos Őszi Gazdanapi Sokadalmat és Nagyvásárt Gyergyószentmiklóson is. Szombat délelőtt helyi termelők kínálták portékáikat, óriásterméseket jegyeztek és óriáspuliszka készült. Helyi termelők vették birtokukba a zöldségpiac melletti Meszesek utcát, és kínálták eladásra különféle termékeiket: zöldséget, tejterméket, húsféléket, lekvárokat, mézet, fajátékokat lehetett vásárolni. A megnyitón Len Emil alpolgármester kijelentette: nagy szükség van a gazdák munkájára.
– Támogassuk őket azzal, hogy vásárolunk tőlük, érdemes a minőséget, a hagyományost termelni, megvásárolni – fogalmazott Len.
György Balázs háromkúti plébános egy svájci szólásmondást idézett: ha a piacon keres valamit az ember, akkor vegye meg a helyit, ha nincs, a megyeit vagy az országban termettet. Ha olyan sincs, akkor arra a termékre valószínűleg nincs is szüksége az illetőnek. A megnyitót követően az előadósátorban megtartott író-olvasó találkozón Gáll Tímea Kölcsönkért kovász című könyvéről beszélt. A legnagyobb zöldségeket, gyümölcsöket versenybe benevező gazdák ezúttal is bekerültek a Gyergyószentmiklósi Nagy Gazdakönyvbe. A polgármesteri hivatal munkatársainak közreműködésével délre elkészült az óriáspuliszka, melyből mindenki kóstolhatott, aki éppen arra járt. Gyógynövény-felismerő vetélkedőt is tartottak. Jótékony célt is szolgált a rendezvény, adományokat gyűjtöttek: a zöldségeket, élelmiszereket az Ápoló és Gondozó Központnak ajánlották fel.
Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.