Gazdag ország Románia

518

Románia a világ legnagyszerűbb, leggazdagabb és legviccesebb országa a világon. Nem is értem, miért Németország az ázsiai és afrikai migránsok úti célja. Én ugyanis ha migrálásra lennék kényszerítve, biztosan Romániát választanám!
Románia – és nem az USA – a lehetőségek országa. Itt nagyon gyorsan lehet a ranglétrán felfelé jutni, pláne ha van hozzá hátszeled, egy kis „relációd”. Ha meg nincs, akkor ugyanez kiváltható némi készpénzzel, így a lépést könnyebb megtenni. Működik, hidd el! Nézz csak körül a hivatalban, bármelyikben. Tele van rokonokkal, komákkal, szomszédokkal, jó ismerősökkel, barátokkal, haverokkal. Ja, nem a tieiddel, hanem az övéikkel.
Románia a világ leggazdagabb országa. Nicolae Ceaușescu 1989 novemberének végén a Román Kommunista Párt tizennegyedik kongresszusán jelentette be, Románia minden külföldi államadósságát megadta, azaz nem tartozik senkinek. Az ország tele van altalajkincsekkel, néhol még a csapon is ásványvíz folyik, van aranya, ezüstje, vasa, kőolaja, szene, szóval mindene, ami főleg a nyugati iparnak kell ahhoz, hogy termeljen. Olyan gazdag ez az ország, hogy a kormány közelében lévők gyakorlatilag huszonnyolc éve kizsákmányolják, lopják, s még mindig van, mit elvinni. Szóval valójában ez az ország egy kincsesbánya, egy feneketlen kincsesláda, ami úgy néz ki, nem akar kiürülni.
Románia ugyanakkor egy bábszínház is. A bábszínházban általában viccesek az előadások, mosolyt csalnak az emberek arcára. És valljuk be, mosolyt csal az arcokra az is, ami az országban történik. Van egy fickó, az igazgató, aki szereplőket válogatott ki magának, ezek meg kerestek bábokat, és azokat mozgatják. A román kormány ülése egy bábszínházi előadás. A fickó szól az alattvalóknak, hogy hogyan kell mozgatni a bábukat, utóbbiak meg úgy mozognak, ahogyan őket rángatják. A bábu meg nem tud beszélni. Románul, azaz anyanyelvén sem. Csak kérdem én, naivként, miért várják el azt Bukarestben, hogy a székelyföldi diák tudjon románul, amikor az ország főbábja – akinek egyébként az anyanyelve a román – húszévnyi tanulmány után sem tud helyesen beszélni az állam hivatalos nyelvén?
A fentieket figyelembe véve mondja még valaki, hogy Románia nem a világ legjobb országa?

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek